Masterclass Moleculaire Levenswetenschappen 24 april 2013

De cel is een fascinerende machine. Biomoleculen, zoals bijvoorbeeld eiwitten, DNA en RNA zorgen ervoor dat talloze processen in cellen kunnen plaatsvinden. Hoe cellulaire processen nu precies op moleculair niveau verlopen is het centrale thema van de vakgebieden Moleculaire Biologie en Biochemie. Tijdens deze masterclass wil de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen je kennis laten maken met deze twee vakgebieden.

Doelgroep

Deze Masterclass geeft een beeld van belangrijke vakgebieden uit de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen. Een opleiding waar biologie, chemie en natuurkunde centraal staan. De masterclass is bedoeld voor gemotiveerde leerlingen uit 5 of 6 vwo met een brede interesse maar die ook graag wat dieper in een biochemisch onderwerp willen duiken. De aanmelding voor de masterclass is inmiddels gesloten.

Activiteiten

Tijdens deze Masterclass krijg je colleges van hoogleraren van de universiteit en doe je practicum. Het practicum begint met het isoleren van plasmide DNA uit een bacterie. Dit plasmide DNA ga je vervolgens analyseren op zuiverheid en genetische samenstelling. De combinatie van practicum en college maakt dat theorie en werkelijke toepassing erg dicht bij elkaar komen.

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor de Masterclass aan te melden.