Aansluitende masters na de bachelor Plantenwetenschappen

Na de driejarige bacheloropleiding Plantwetenschappen vervolg je je studie met een tweejarige masteropleiding. Aan Wageningen University & Research kun je verschillende masteropleidingen volgen. De BSc Plantenwetenschappen leidt op voor de volgende masters:

Daarnaast verschaft een BSc Plantenwetenschappen je ook onvoorwaardelijk toegang tot de Wageningse masteropleidingen:

Studieplanning

Tijdens de masterfase volg je nog een aantal verdiepende vakken. Je volgt ook het Academic Master Cluster, een training waarin je professionele vaardigheden opdoet op het gebied van project planning, management en communicatie. Verder kies je een afstudeervak dat je bij een van de leerstoelgroepen uitvoert. Ook ga je een aantal maanden op stage bij een bedrijf of instelling. De meeste studenten kiezen ervoor omdat in het buitenland te doen, maar je kunt ook in eigen land stage lopen.

Belangrijk om te weten is dat de inhoud van je master deels wordt bepaald vanuit de specialisatie die je kiest, en deels door je eigen invulling van de vrije keuze ruimte. Daardoor ligt de planning van je studieprogramma niet van te voren vast. Je stelt je individuele studieprogramma samen in overleg met je studieadviseur.

Alle Master of Science opleidingen van Wageningen University & Research

Terug naar BSc Plantenwetenschappen