Meer over - BSc Tourism

Bij de Bachelor Tourism begin je te studeren in een breed, oriënterend jaar. Je krijgt introductievakken over sociologie, economie, vrijetijdsmanagement, onderzoeksmethoden, en verschillende vormen van toerisme zoals ecotoerisme en duurzaam toerisme. In het tweede jaar van deze WO-opleiding zal je de theorie steeds vaker toepassen in praktijk. Zo ga je aan de slag met het managen van toeristische bestemmingen en doe je een veldpracticum in Zuidoost-Azië. Je sluit deze Bachelor af met een thesis. Kijk voor meer informatie bij opleiding.

Standplaats opleiding toerisme

De Bachelor Tourism is een samenwerking (joint degree) tussen Wageningen University & Research en de Breda University of Applied Sciences. De eerste twee jaar van de opleiding vinden plaats in Breda. Je rondt het programma af in Wageningen.

Bachelor toerisme in de praktijk

In het bestuderen van toerisme kun je een rol spelen in de ontwikkeling en implementatie van duurzaam toerisme. Afgestudeerden vinden meestal werk als onderzoeker of academic professional in de ontwikkeling van beleid, het doen van onderzoek, of het geven van advies (consultancy).

Overige informatie

  • Voertaal: Engels 
  • Duur: 3 jaar 
  • Vorm: Voltijd

Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences en Wageningen University & Research

Deze WO opleiding is in mei 2010 officieel geaccrediteerd door de NVAO.

Terug naar BSc Tourism