Banen na de opleiding Voeding en Gezondheid

Wat kun je worden? Na de masteropleiding Nutrition and Health is voor afgestudeerden het onderzoek een belangrijk werkterrein. Bijna de helft van de afgestudeerden gaat aan de slag als onderzoeker op het gebied van voedingsleer, epidemiologie, toxicologie of gezondheidsleer.

Waar kan je aan de slag?

Een logische stap na de bachelor is het volgen van de masteropleiding Nutrition and Health. Na de master heb je de kennis en vaardigheden om voedingskundig onderzoek uit te voeren. Denk hierbij aan onderzoek naar de rol van voeding en leefwijze op het ontstaan van ziekten. Of naar de effecten van voeding op de werking van het lichaam en de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen. Of denk aan het bestuderen van de invloed van smaak, geur en textuur van levensmiddelen op verzadiging en de functie van de hersenen hierbij.

Afgestudeerden werken onder andere bij universiteiten, onderzoeksinstellingen (zoals de RIVM of TNO), (academische) ziekenhuizen, (semi-) overheid (zoals de GGD, de Voedsel en Waren Autoriteit), NGO’s in binnen- of buitenland (zoals de Hartstichting, het Nederlands Kankerinstituut, FAO en de WHO) en in het bedrijfsleven (zoals bij Friesland Campina, Unilever of Danone).

Veel voorkomende functies

Voedingsonderzoeker, voedingskundige, promovendus (AIO), postdoctoraal onderzoeker, epidemioloog, toxicoloog, project medewerker/manager, adviseur gezondheidsbevordering, beleidsmedewerker of zelfstandig adviseur.

Afgestudeerden vertellen

Lees hieronder de verhalen en ervaringen van afgestudeerden en waar ze op dit moment werken.

Terug naar Bsc Voeding en Gezondheid