Alumniverhaal

Alumna Jolanda Kroon – MSc Nutrition and Health

Jolanda studeerde in 2009 af in de specialisatie Epidemiology and Public Health. Na haar afstuderen heeft ze 4 jaar als voedingskundige bij Danone gewerkt. In 2013 wilde ze een nieuwe uitdaging aangaan en is ze begonnen als projectmanager bij p2 projectmanagement.

Ik heb gekozen voor de richting Epidemiology and Public Health omdat ik de rol van voeding op populatieniveau interessant vond

Opleiding

“De studie Nutrition and Health sprak me erg aan. De gezondheid van de mens en mensen willen helpen, dat vond ik heel interessant. Ik heb gekozen voor de richting Epidemiology and Public Health omdat ik het boeiend vond om op grote schaal te kijken naar wat voeding met populaties doet en hier vervolgens beleid of producten op te maken. En ik vond het gewoon leuk om te puzzelen met data. Echter, al  snel merkte ik  dat ik toch meer de praktijkkant op wilde, ik wilde ook echt iets gaan verbeteren.”

Stages

“Ik heb twee stages gelopen. De eerste was in Baton Rouge, Louisiana, Amerika, bij een onderzoeksinstituut. Daar heb ik gekeken naar de prevalentie van het metabool syndroom bij kinderen in de leeftijd van 8 – 15 jaar. In welke groepen (geslacht, etniciteit) komt het meer voor en wat zou de oorzaak daarvan kunnen zijn? Mijn tweede stage vond bij Danone plaats, op de afdeling medische voeding. Hier heb ik echt de praktische kant  kunnen ervaren. In de eerste maanden heb ik een literatuurstudie gedaan naar dysfagie, dit zijn slikproblemen die bij ouderen kunnen ontstaan na bijvoorbeeld een beroerte of door dementie. Vervolgens heb ik gekeken waar de uitkomsten van die literatuurstudie aansluiting konden vinden met het productportfolio van Danone.”

Baan

“Na mijn afstuderen in 2009 ben ik gaan werken bij Danone zuivel als voedingskundige. Ik hield me voornamelijk bezig met het voedselbeleid: wat vinden we voedingskundig gezien van onze producten en kunnen we daarin verbeteren? Daarnaast was ik ook verantwoordelijk voor de goedkeuring van alle communicatie richting consumenten, waarbij kennis van wet- en regelgeving essentieel was. Hoewel ik het onderwerp erg interessant vond, merkte ik na 4 jaar wel dat ik een functie had waarbij ik veel achter de computer en in de regelgeving zat en het contact met andere mensen miste. Want dat vind ik toch wel het mooist, met mensen werken. Een wet verandert niet, die blijft hetzelfde. Mensen echter, verschillen allemaal en ik vind het een zeer boeiend spel hoe daar mee om te gaan.

Sinds 2013 werk ik als projectmanager binnen het Food-team bij p2 projectmanagement. Projectmanagement gaat over het organiseren van projecten van A tot Z. P2 projectmanagement is opgedeeld in verschillende marktvensters, waaronder food, energie, mobiliteit en stad. Ik werk nu aan een project in België, bij Friesland Campina, waar een nieuwe lijn wordt opgezet. Als projectmanager ben je veel aan het organiseren; mensen bij elkaar zetten, verbinden, samen plannen maken en uitvoeren. Er samen voor zorgen dat je op een beheerste manier werkelijk je resultaat oplevert!

Wat ik erg mooi vind in mijn huidige baan is dat ik me heel erg aan het ontwikkelen ben. Dat vind ik zeer belangrijk in een baan. En dat het dan ook nog eens echt mensenwerk betreft, is voor mij toch wel een schot in de roos".