Toelating en inschrijving BSc Voeding en Gezondheid

Op deze pagina vind je alle informatie over de toelatingseisen voor de Bachelor Voeding en Gezondheid en de wijze waarop je je kunt inschrijven voor de studie.

Met welk profiel?

Je bent toelaatbaar tot de bachelor Voeding en Gezondheid met de volgende vwo-profielen:

Natuur & Gezondheid

Natuur & Techniek

Voldoe je niet aan deze toelatingseisen, lees dan hieronder welke mogelijkheden er zijn om toch toegelaten te worden.

Geen numerus fixus met decentrale selectie

Deze bachelor-opleiding heeft in het verleden een maximaal aantal studenten gehad. Dit maximum is jaarlijks verhoogd om meer studenten toegang te kunnen geven tot deze opleiding, terwijl we tegelijkertijd de kwaliteit van ons onderwijs hebben kunnen behouden.

Omdat het aantal plekken in de opleiding en het aantal aanmeldingen nu met elkaar in balans is, hebben we de numerus fixus afgeschaft.

Inschrijven

Je kunt voor onze opleiding een verzoek tot inschrijving doen via Studielink. Klik voor meer informatie op "aanmelden voor een BSc opleiding".

Andere vooropleiding?

Heb je geen VWO met profiel NG of NT? Dan verloopt je toelating via de BSc Toelatingscommissie. Op de website van ons student service center vind je de mogelijkheden duidelijk beschreven.

Op deze website vind je ook meer informatie over de certificaten die je nodig hebt om toelating aan te vragen voor de bachelor Voeding en Gezondheid met een HBO propedeuse.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen over:

Toelating met een ander diploma?

Neem dan contact op met de BSc Toelatingscommissie via 'Vraag en Antwoord' op de website van het Student Services Center.

Terug naar BSc Voeding en Gezondheid