Aansluitende masters na Animal Sciences

Na de driejarige bacheloropleiding Animal Sciences kan je je studie vervolgen met een tweejarige masteropleiding. De meeste studenten kiezen voor de master Animal Sciences, maar aan Wageningen University & Research kun je verschillende masteropleidingen volgen.

Welke masteropleidingen?

De bachelor Animal Sciences leidt je specifiek op voor de volgende masteropleidingen:

  En geeft onvoorwaardelijk toegang tot deze masteropleidingen:

   Doorstromen naar andere masterprogramma's is mogelijk, dit is afhankelijk van hoe je de vrije keuze ruimte in de bachelor invult.

   Planning van de master Animal Sciences

   De master Animal Sciences is een op maat gemaakt programma waarin jouw interesse en keuze voorop staat. Met andere woorden: jij bent de ontwerper van je eigen master programma!

   Je kiest in elk geval één specialisatie: je volgt verdiepende vakken ter voorbereiding op je masterthesis en schrijft een major thesis bij één van de leerstoelgroepen van die specialisatie. Bovendien kies je of voor een stage bij een bedrijf of instelling, of voor een tweede (minor) thesis in een (andere) specialisatie. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om vakken buiten Animal Sciences te volgen in een zogenaamde professional track, waarbij je vaardigheden opdoet voor een bepaald type baan na je studie: onderwijs, communicatie en beleid, business en management, of in het onderzoek. Er bestaan ook mogelijkheden om een internationaal master programma te volgen waarbij je aan twee universiteiten tegelijk afstudeert (double degree programma’s).

   Kortom, je hebt veel keuzevrijheid in de master Animal Sciences en samen met je studieadviseur bouw je je eigen masterprogramma.

   Alle masteropleidingen van Wageningen University & Research

   Terug naar BSc Animal Sciences