Banen na de opleiding Animal Sciences

Nu je weet wat de opleiding inhoudt, wil je natuurlijk ook weten wat voor werk je na deze opleiding kunt gaan doen. Je kan ervoor kiezen om na de driejarige bachelor Animal Sciences al te gaan werken. Dit gebeurt echter weinig, omdat werknemers in deze sector vaak op zoek zijn naar iemand die een universitaire master heeft afgerond. Een masteropleiding is daarom het meest logische vervolg van deze bachelor.

Arbeidsmarkt

Na het afronden van de MSc Animal Sciences, vinden dierwetenschappers vooral werk in het bedrijfsleven, bij onderzoeksinstellingen, de overheid of non-profit organisaties.

Eén op de vijf afgestudeerden werkt in het bedrijfsleven in een technische, commerciële of leidinggevende functie. Tevens zijn er veel onderzoeksbanen bij bijvoorbeeld universiteiten of onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland. Bij overheden (provincies, landelijk, Europese Unie) werken dierwetenschappers om bijvoorbeeld wetgeving te ontwikkelen op het gebied van dierenwelzijn en milieubescherming.

Een klein deel van de dierwetenschappers werkt (een tijd) in het buitenland, in het kader van ontwikkelingssamenwerking, als onderzoeker of vanuit het bedrijfsleven.

Wil je werken in het onderwijs?