Studentenverhaal

Voor mijn stage zou ik graag naar Australië of Zuid-Amerika gaan.

“Bodem, Water, Atmosfeer is een opleiding waarbij de natuurlijke omgeving van de aarde erg praktisch wordt behandeld en waarbij je veel buiten komt. Ik heb gekozen voor Wageningen omdat het hier niet zo massaal is; dit maakt het wat persoonlijker dan in andere steden. Wageningen is een klein maar gezellig stadje waarin je altijd wel bekenden tegen komt. Zelf woon ik in het centrum van Wageningen. Dat is ideaal, want je rolt zo even met je vrienden de kroeg in!”

Aanvankelijk kwam ik voor de meteorologie naar Wageningen.

Opleiding

“Aanvankelijk kwam ik voor de meteorologie naar Wageningen, maar ik merkte dat water mij toch meer interesseerde vanwege de veelzijdigheid. Ik heb een brede interesse, maar als je je echt wilt specialiseren krijg je daar ook de kans voor. Doordat het een wat kleinere opleiding is heb je veel contact met je medestudiegenoten en docenten. Dit maakt de veldpractica dan ook altijd erg gezellig! Je gaat tijdens de bachelor vaak op veldpracticum in Nederland, maar je kan in je derde jaar ook al vakken volgen waarbij je naar het buitenland gaat. Zo ben ik in mijn derde jaar naar de Ardennen geweest en ga ik dit jaar naar IJsland!”

Studentenleven

“Naast mijn opleiding ben ik ook erg actief bij onze studievereniging Pyrus. Ik heb het studentenkampioenschap grondboren voor 350 deelnemers georganiseerd. Bij dit evenement strijden verschillende teams van binnen en buiten Wageningen tegen elkaar, waarbij het erom gaat wie er het snelst een grondboor in de grond kan rammen. Dit kampioenschap is altijd het hoogtepunt van het jaar en dit jaar viel het zelfs binnen het Lustrum van Pyrus, wat een extra groot feest met zich mee bracht.” 

Toekomstplannen

"Ik wil mij gaan specialiseren in aquatische ecologie, waarbij je onderzoek doet naar waterkwaliteit en de ecologie in meren. Daarnaast doe ik een minor in de meer sociale kant van water: integraal waterbeheer. Voor mijn stage zou ik graag naar Australië of Zuid-Amerika gaan."

Terug naar Studenten vertellen