Banen na de opleiding Food Technology

Waar komen afgestudeerden MSc Food Safety en MSc Food Technology terecht? Dat is niet makkelijk te zeggen; de opleidingen hebben een heel breed karakter en afgestudeerden komen dan ook in heel veel verschillende bedrijven en instellingen terecht. Uiteraard is de levensmiddelenindustrie de grootste werkgever voor onze afgestudeerden, maar je kan ook levensmiddelentechnologen bij de overheid, opleidingen en in het buitenland aantreffen.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is op dit moment nog steeds goed. De meeste studenten hebben bij afstuderen of kort daarna een baan. Alleen afgestudeerden met speciale wensen (bijvoorbeeld alleen werken in een bepaalde regio, of alleen bij een bepaalde industrie) hebben meer moeite met het vinden van een eerste baan.

Het gemiddelde salaris van levensmiddelentechnologen is iets meer dan het gemiddelde van alle Nederlandse universitaire afgestudeerden, en het hoogste van alle Wageningse afgestudeerden. Het bedrijfsleven betaalt meestal meer dan de overheid of universiteiten.

Voorbeeld: onderzoek naar voedselallergie

“Dit product kan sporen van pinda’s, gluten, melk en … bevatten.” Steeds vaker wordt op producten gewaarschuwd voor allerlei stoffen die je helemaal niet in het betreffende product verwacht. Toch zijn deze claims heel belangrijk voor de mensen die lijden aan voedselallergie. Harry Wichers, professor bij de opleiding Food Technology van Wageningen University & Research, is betrokken bij onderzoek naar het voorkomen van allergische reacties op voedingsmiddelen en voedingsstoffen...

Meer over het onderzoek naar voedselallergie

Banen voor afgestudeerden

Aviko Product Development Manager
C1000 Adviseur Voedselveiligheid
Campina Bedrijfstechnoloog Productontwikkelaar
De Kuyper Proces Technoloog
Douwe Egberts Project Manager Coffee Processing Specialist Innovation and Quality Center
Duyvis Manager Product and Process Development
Friesland Foods Product Development Manager
Grolsch Kwaliteitsmanager
HAK Productontwikkelaar
Hanzehogeschool Groningen Docent levensmiddelentechnologie
Heineken Scientist Raw Materials Process Engineer
Johma QA Manager
Leaf Plant Manager
Mars Chocolate Development Manager
Masterfoods Raw Material Technologist
McCain Quality Control Manager
Numico Product Technologist Manager Product Development Product Development Baby Food Technologist Raw Materials
Nutricia Quality Control Manager International Product Manager
Productschap Zuivel Medewerker Marktontwikkelingen
Smiths Brand Manager
Suiker Unie Technical Account Manager
Tetra Pak Product Manager
Unilever Vele functies in onderzoek, productontwikkeling, voedselveiligheid en kwaliteitssystemen
Verkade New Product Development
Voedsel en Waren Authoriteit Medewerker Onderzoeksbeleid
Wageningen University & Research AIO

Afgestudeerden vertellen



Terug naar BSc Food Technology