Toelating en inschrijving bachelor Food Technology

De bachelor Food Technology kent géén numerus fixus of andere selectie voor toelating. Maar je moet wel de juiste vooropleiding hebben. Die kun je hieronder vinden.

Vwo-diploma

Om voor de BSc Food Technology toegelaten te worden, moet je een vwo-diploma hebben met profiel N&T of N&G. Het is mogelijk om met een C&M of E&M profiel toegelaten te worden, maar dan moet je wel een aantal exacte vakken gedaan hebben, neem hiervoor contact op met de opleiding.

Aanmelden

Aanmelden voor een BSc opleiding van Wageningen University & Research doe je via de website van Studielink.

Andere toelatingsmogelijkheden

Voor toelating met een diploma zonder profielen, moet je minimaal een exact pakket met daarin wiskunde en scheikunde gevolgd hebben. Als je beschikt over een dergelijk diploma, neem dan contact op met de bachelor toelatingscommissie (telefoon: (+ 31) (0)317-483618, e-mail: studentadministration@wur.nl) voor de toelatingsmogelijkheden en procedure.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan zul je waarschijnlijk geen Nederlands in je vakkenpakket hebben. Op zich hoeft toelating tot Wageningen Universiteit geen probleem te zijn, mits je Nederlands voldoende is. Om het niveau van je Nederlands te toetsen moet je waarschijnlijk een examen doen, bijvoorbeeld Staatsexamen NT2. Er zijn mogelijkheden voor het volgen van cursussen.

Om te weten of je buitenlandse diploma voldoende is voor toelating, neem dan contact op met de bachelor toelatingscommissie (telefoon: (+ 31) (0)317-483618, e-mail: studentadministration@wur.nl) voor de toelatingsmogelijkheden en procedure.

Geen diploma

Als je geen geldig diploma hebt, kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum). Klik hier voor meer informatie.

Andere vooropleiding

Mogelijk heb je andere vooropleidingen genoten, en wil je toch graag weten of het mogelijk is om toegelaten te worden tot de BSc Food Technology. Kijk hier of je toelaatbaar bent of neem contact op met de Bachelor Toelatingscommissie.Schrijf je in voor de bachelor Food Technology

Meer over toelatingseisen