Studentenverhaal

"Tijdens de studie krijg je een breed vakkenpakket."

Vroeger werd me altijd gevraagd wat ik wilde worden. ‘Weet ik nog niet, iets met natuur en techniek’, was mijn vaste antwoord. Ondanks mijn brede interesses wilde ik toch een technische studie.

Docenten en betrokkenen kennen je vaak bij naam waardoor het een opvallend open studie is.

Op de middelbare school heb ik Wiskunde A gehad, waardoor veel technische studies afvielen. Wat overbleef was Agrotechnologie. Een agrarisch bedrijf hebben we thuis niet maar de landbouw is niet geheel onbekend. Ondanks dat heb van de keuze voor deze studie tot nu toe geen moment van spijt gehad.

Tijdens deze studie krijg je een breed vakkenpakket. Beginselen van bedrijfseconomie, ontwerpen en besliskunde, maar ook afstellingen van sensoren en programmeren. Alles komt aan bod vanuit een agrarisch en technisch oogpunt.

Naast studie is er ook genoeg tijd voor gezelligheid. Door het kleine aantal studenten en de vele activiteiten van de studievereniging Heeren XVII is er een hechte band onderling. Niet alleen per studiejaar, maar ook door de studiejaren heen. Docenten en betrokkenen kennen je vaak bij naam waardoor het een opvallend open studie is.

In het derde jaar heb je de ruimte om je eigen vakken te kiezen. Zelf ga ik richting management en optimalisatie van de post-harvest ketens. Geen directe landbouw maar de keten tussen de boer en de supermarkt.

De natuur en techniek blijft, maar dan op een andere manier dan verwacht.


Terug naar studenten vertellen over Agrotechnologie