Bachelor Communicatie en Life Sciences

Vind jij het interessant om bewustzijn te creëren over klimaatverandering? Om uit te zoeken hoe je mensen kan motiveren tot gezonder eetgedrag? Of juist hoe je inwoners kan beïnvloeden hun huis te verduurzamen? Dan is de bacheloropleiding Communicatie en Life Sciences je op het lijf geschreven.

Bachelor Communicatie en Life Sciences

Waarom deze studie?

  • Het is de enige opleiding Communicatiewetenschap in Nederland gericht op uitdagingen in natuur, klimaat, gezondheid, duurzaamheid en voeding.
  • Je leert hoe je met (sociale) media ideeën van burgers en de politiek beïnvloedt. Met deze kennis kan je bijdragen aan een betere en gezondere wereld.
  • Je zet maatschappelijke oplossingen om in actie doordat jij voor de verbinding zorgt tussen mensen en organisaties.

Wat studeer je bij Communicatie en Life Sciences?

In deze studie leer je alles over communicatie rondom maatschappelijke uitdagingen zoals klimaat, duurzaamheid, natuur, gezondheid en voeding. Je draagt met jouw skills straks direct bij aan de vraagstukken die jij interessant vindt en wilt oplossen.

Met Communicatie en Life Sciences word je een echte bruggenbouwer tussen mensen met verschillende achtergronden, meningen en belangen. Je leert hoe je met allerlei vormen van communicatie je mensen bij elkaar brengt om verandering teweeg te brengen.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Communicatie en Life Sciences in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Life Science vakken

Naast verplichte vakken volg je vier vakken uit een toepassingsgebied in de Life Sciences. Door je te verdiepen in een Life Science toepassingsgebied ben jij in staat een brug te slaan tussen verschillende partijen of werelden. Ook in je thesis combineer je de inhoudelijke kennis van jouw Life Science richting met communicatie. De toepassingsgebieden zijn:

Toelating en inschrijving

Word jij enthousiast van communicatie binnen thema's als voeding, gezondheid, duurzaamheid, klimaat, natuur en verstedelijking? Met een vwo-diploma ben je met alle profielen toelaatbaar tot de opleiding Communicatie en Life Sciences. Mocht je geen vwo-diploma hebben, kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Ben jij benieuwd hoe studenten de opleiding ervaren, voor welk life science toepassingsgebied zij hebben gekozen en wat ze vinden van studeren in Wageningen? Lees dan hier de verhalen van studenten. Zo kom jij inhoudelijk meer te weten over het vak en kom je erachter welk toepassingsgebied bij jou past!

De mogelijkheid om later in de studie nog een totaal andere richting qua life science thema te kiezen gaf mij een gerust gevoel.
Student Mark

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen in de communicatiesector als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Communicatie en Life Sciences.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.