Bachelor Communicatie en Life Sciences

Een unieke studie, het gaat namelijk over communicatie voor life science thema's als voeding, gezondheid, duurzaamheid, klimaat, natuur en verstedelijking. Bepaal zelf je richting. Sta jij voor het verbinden van mensen met verschillende achtergronden, dan is dit jouw studie.

Bachelor Communicatie en Life Sciences

Opbouw van Communicatie en Life Sciences

De bachelor Communicatie en Life Sciences duurt drie jaar. In het overzicht van de Opbouw van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook Meer over de opleiding en Vergelijk de opleiding. Laat je inspireren en bekijk de video hieronder!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Life Science vakken

Naast verplichte vakken volg je vier vakken uit een toepassingsgebied in de Life Sciences. Door je te verdiepen in een Life Science toepassingsgebied ben jij in staat een brug te slaan tussen verschillende partijen of werelden. Ook in je thesis combineer je de inhoudelijke kennis van jouw Life Science richting met communicatie.

De toepassingsgebieden zijn:

  • Duurzaamheid
  • Gezondheid
  • Klimaat
  • Natuur
  • Voeding

Onder het volgende kopje 'Studenten vertellen' vind je verhalen van studenten over hoe deze life science toepassingsgebieden in verschillende vakken naar voren komen en hoe deze samengaan met de verplichte communicatievakken.

Toelating en inschrijving

Met een vwo-diploma ben je met alle profielen toelaatbaar tot de opleiding Communicatie en Life Sciences. Mocht je geen vwo-diploma hebben, kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Ben jij benieuwd hoe studenten de opleiding ervaren, voor welk life science toepassingsgebied zij hebben gekozen en wat ze vinden van studeren in Wageningen? Lees dan hier de verhalen van studenten. Zo kom jij inhoudelijk meer te weten over het vak en kom je erachter welk toepassingsgebied bij jou past!

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen in de communicatiesector als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Voorlichting en studiekeuze

Word jij enthousiast van communicatie binnen thema's als voeding, gezondheid, duurzaamheid, klimaat, natuur en verstedelijking én wil je meer weten over deze opleiding? Er zijn verschillende mogelijkheden om te ervaren of deze opleiding echt bij jou past. Maar ook wat het inhoud en hoe het is om te studeren aan deze opleiding. Bekijk en neem deel aan een van de volgende events: