Alumniverhaal

Irene - Alumni Communicatie en Life Sciences

Na het afronden van mijn master ben ik een paar maanden op reis geweest. Ik heb daarna verschillende baantjes gehad en vrijwilligerswerk gedaan, voordat ik met mijn huidige baan begon.

Ik werk samen met veel verschillende partijen in een dynamische omgeving.

Ik ben op dit moment adviseur Duurzaamheidsbeleid en -onderzoek bij de ASN Bank, met een specialisme in klimaat en biodiversiteit. Onze afdeling schrijft het duurzaamheidsbeleid voor de bank en onderzoekt of onze investeringen daar ook aan voldoen. Over het algemeen heb ik zeer afwisselende werkweken. Ik vergader met collega’s en doe veel desk research, waarbij ik onderzoek doe naar de duurzaamheidsambities van bedrijven waar ASN Bank in wil beleggen. Wij werken veel samen met verschillende partijen in een dynamische omgeving. Er valt niet te voorspellen wat er op het gebied van duurzaamheid gaat gebeuren, maar in mijn baan kan ik er wel aan bijdragen. Eigen inbreng en creativiteit worden hierbij gewaardeerd! Tijdens de master heb ik geleerd om in groepsverband aan projecten te werken en dat pas ik nu toe in mijn huidige functie. Daarnaast is het in mijn werk belangrijk om een kritische, academische houding te hebben.

Huidige studenten raad ik aan om een stage te zoeken bij een bedrijf waar je later graag zou willen werken. Verder denk ik dat het belangrijk is om je inhoudelijk zo veel mogelijk bezig te houden met onderwerpen die jou interesseren. Passie hebben voor wat je doet, is het mooiste wat er is!