Communicatie en Life Sciences is topopleiding 2017

Van de ruim vierhonderd beoordeelde opleidingen krijgen er dit jaar 58 het kwaliteitszegel ‘topopleiding’. Zo ook Communicatie en Life Sciences van Wageningen University & Research, die dit jaar zelfs voor de vijfde keer op rij het kwaliteitszegel ontvangt.

De sterkte van Communicatie en Life Sciences van Wageningen University & Research ligt vooral in de docenten, de faciliteiten, de wetenschappelijke vorming en het aanleren van vaardigheden.

Studenten die Communicatie en Life Sciences studeren in Wageningen worden opgeleid tot bruggenbouwers tussen mensen met verschillende achtergronden en belangen. Maar het is ook communicatie met inhoud: studenten slaan bruggen tussen samenleving en wetenschap met thema's als voeding, groene ruimte en water.

Naast algemene vakken in de communicatie, volgen studenten ook een half jaar vakken in een zogenaamd life science domein. Voorbeelden hiervan zijn klimaatverandering, gezondheid, milieu of verstedelijking. Studenten doen dus niet alleen een sociale studie, maar ze zijn ook bezig met het oplossen belangrijke vraagstukken. Want om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan, is communicatie onmisbaar.

Lees meer over de resultaten op de website van Keuzegids Universiteiten.

Terug naar Communicatie en Life Sciences