Meer over - BSc Communicatie en Life Sciences

Communicatie met inhoud. Daar sta je voor als Wageningse communicatiewetenschapper. Je bent een denker én een doener. Eentje die op thema’s als voeding, groene ruimte, water en gezondheid bruggen slaat tussen de samenleving en wetenschap. Of tussen overheid en burgers. Als het je leuk lijkt om als professional de regie te voeren op de communicatie tussen alle partijen, is de opleiding Communicatie en Life Sciences zeker iets voor jou!

Communicatie en Life Sciences

Communicatievraagstukken benader je vanuit diverse invalshoeken, waaronder sociale psychologie, sociologie, bestuurskunde en communicatiewetenschappen. In de Bachelor Communicatie en Life Sciences maak je de combinatie van communicatie met de life sciences. En dat kan heel bepalend zijn voor maatschappelijke oplossingen van vandaag de dag.

Maatschappelijke problemen oplossen

Om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan is goede communicatie onmisbaar. Denk aan klimaatverandering, duurzame energie, de wereldvoedselvoorziening of het bevorderen van gezond gedrag. Ingewikkelde kwesties, waar geen simpele oplossingen voor bestaan. Betrokken partijen zijn het lang niet altijd met elkaar eens en mensen veranderen niet gemakkelijk hun gedrag.

Je kennis over communicatie pas je steeds toe op actuele thema’s en problemen. Bijvoorbeeld: Welke rol speelt communicatie bij de bewustwording over klimaatverandering, dierenwelzijn of duurzame consumptie? Hoe overtuig je mensen om meer te gaan bewegen? Hoe zet je communicatie in om mensen bij elkaar te brengen die samen een oplossing moeten zoeken voor het wereldwijde ontbossingsprobleem? Of het nu gaat over voeding, gezondheid, natuur, milieu of waterbeheer, je draagt bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. Dat kan alleen in Wageningen!

Terug naar BSc Communicatie en Life Sciences