Verstedelijking en communicatie

Communicatie en verstedelijking

De wereld verandert. Steeds meer mensen wonen in een stedelijk gebied. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen in de manier waarop wij met elkaar samenleven. In het creëren van beleid en het inrichten van openbare ruimte neemt communicatie een belangrijke plaats in.

Student Albart aan het woord

Albart is erg enthousiast over de studie Communicatie en Life Sciences. “Tot nu toe bevalt de studie me erg goed. Het is echt een zelfstudie en ik heb weinig contacturen. Het leukst aan Communicatie en Life Sciences is dat je veel nieuwe dingen leert, waarvan je bijvoorbeeld op de middelbare school nooit gehoord hebt.”

Studeren in Wageningen is een meerwaarde omdat je in contact komt met life sciences

Studiekeuze van Albart

Het was niet altijd duidelijk dat Albart Communicatie en Life Sciences wilde studeren. Hij heeft lang getwijfeld. “Er waren namelijk veel dingen die ik interessant vond, zoals psychologie, communicatie en maatschappelijke vraagstukken. Deze komen bij elkaar bij de studie Communicatie en Life Sciences. Je hebt vakken die ingaan over de psychologie achter communicatie, maar ook vakken als strategic communication en vakken die voorbereiden op het doen van onderzoek. Studeren in Wageningen is een meerwaarde omdat je in contact komt met life sciences en andere bètastudies. Hierdoor heb je na je studie meer mogelijkheden.”

Over hoe zijn baan er na zijn studie uitziet, heeft Albart nog niet nagedacht. “Het lijkt me wel erg leuk om mee te werken aan verstedelijkingsprojecten. Maar hoe en waar ik dat ga doen? Daarvan heb ik absoluut nog geen idee.”

Minor Ruimtelijke Planning

Doordat hij zo enorm geïnteresseerd is in verstedelijking en alle facetten die daarbij komen kijken, heeft de student zich aangemeld voor de minor Ruimtelijke Planning. Hedendaagse thema’s als klimaatverandering en hoe de mens het landschap voor zich ziet, staan centraal.

Albart’s minor bestaat uit de volgende vakken:

Bekijk het overzicht van alle minors die je kunt studeren in Wageningen.