Verdieping in tweede en derde jaar

Naast verbreding in het Honours Programme ga je ook meer de diepte in in je eigen domein/opleiding dan je reguliere bachelor studiegenoten. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van ‘honours cards’ die je inzet om bij je reguliere BSc vakken extra opdrachten te doen. Soms zal dat bijdragen aan je project maar het kan ook gaan om een andere verdiepingsopdracht. Deze verdieping in je domein doe je met name in je 3e jaar, maar voor een deel ook in het 2e jaar. Dit bespreek je met je persoonlijke tutor.

Honours cards

Je hebt als honoursstudent redelijk wat vrijheid om de verdieping in je Honours Programme zelf vorm te geven: je kunt je interesses volgen binnen je eigen wetenschappelijke vakgebied.

Je krijgt in totaal 4 Honours Cards van ieder 2 ECTS die je naar keuze kunt inzetten. Met het inzetten van deze kaarten creëer je uitdagende opdrachten. Eventueel mag je 1 Honours Card de naam Flex Card geven, dan mag je deze ook inzetten als Honours Activity (verbreding).

Je kunt je honours cards bijvoorbeeld inzetten voor:

  • extra opdrachten in één of meerdere bachelor vakken uit je reguliere programma. Met de docent van het vak spreek je af wat je wilt gaan doen. Dit doe je tijdens of na het volgen van het reguliere vak.
  • extra opdrachten binnen de vakken van een minor in je derde bachelor jaar.
  • nog een extra uitbreiding op je bachelor thesis met 2 ECTS.
  • deelname aan een internationale summerschool.
  • een andere, zelf bedachte verdiepende activiteit, ter goedkeuring aan de Programme Director van het Honours Programme.Uitbreiding BSc Thesis

Onderdeel van het Honours Programme is ook een uitbreiding van je BSc thesis (met 4 ECTS). De uitbreiding van je reguliere bachelor thesis zorgt er voor dat je in die thesis je wetenschappelijke kennis en vaardigheden binnen je vakgebied nog verder verdiept. Samen met je thesisbegeleider en je tutor bepaal je wat dat uitbreiden voor jou inhoudt. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een wetenschappelijk artikel op basis van je thesis. Of het voorbereiden van een poster die je presenteert op een studentenconferentie. Naast de 4 ECTS kun je door middel van een ‘honours card’ je bachelor thesis met nog eens 2 ECTS uitbreiden (6 ECTS in totaal dus).