Stage - Hoopvolle verhalen in een vluchtelingenkamp

50.000 vluchtelingen, 10 verschillende landen, het Nakivale vluchtelingenkamp in Oeganda was een uitdagende plek voor de stage van Luckmore. Hij documenteerde nieuw aangekomen vluchtelingen, zette een jongerenprogramma op en hielp met het toewijzen van hulpgoederen.

“Op basis van mijn observaties in het kamp werden hulpgoederen verspreid. Maar mijn grootste taak was het schrijven van succesverhalen over de kleine ondernemingen die werden opgezet en andere initiatieven om het leven in het vluchtelingenkamp iets te verbeteren.”

“Met mijn achtergrond in jongerenwerk, raakte ik ook betrokken bij het jongerencentrum in het kamp. Ik zette een jongerenprogramma op waardoor jonge vluchtelingen zich gingen bezig houden met belangrijke onderwerpen zoals seksuele gezondheid, man-vrouwrelaties, geweld, sport en cultuur. Ik vond het geweldig om te doen en ben trots op wat ik het opgezet.”

“Door mijn stage weet ik nu dat ik mijn hele leven wil werken in complexe, politieke situaties. Het was heel interessant om vijf maanden met vluchtelingen te leven. Deze stage heeft me denk ik geholpen aan mijn huidige baan als adviseur bij ActionAid in Liberia.”

Gerelateerde opleidingen: