VWO diploma nieuwe tweede fase instroom tot en met 2021

Om tot een bacheloropleiding te worden toegelaten voor het academisch jaar 2020/2021 of 2021/2022 met een VWO-diploma nieuwe tweede fase moet je voldoen aan de toelatingseisen zoals vermeld in onderstaande tabel.

Voor studenten die vanaf september 2022 met een bachelor willen starten, gelden meestal andere toelatingseisen.

Voor studenten die vóór 1 augustus 2007 met het vierde jaar van hun vwo studie zijn begonnen, gelden meestal andere toelatingseisen.

Vereiste vakken niet in je profiel?

Voldoe je niet aan de vereisten zoals hieronder aangegeven? Dan moet je aantonen dat je voldoende kennis van de ontbrekende vakken bezit om het onderwijs binnen de opleiding te kunnen volgen. Heb je een VWO-diploma met een E&M- of C&M-profiel en wil je Biologie gaan studeren? Neem dan contact op met de Bachelortoelatingscommissie.
Vereisten bij een VWO diploma nieuwe tweede fase voor de verschillende bacheloropleidingen
Opleiding VWO profiel Natuur & Techniek VWO profiel Natuur & Gezondheid VWO profiel Economie en Maatschappij VWO profiel Cultuur en Maatschappij
Agrotechnologie N B/S + N + WB B/S + N + WB
Voeding en Gezondheid * * S + B/N * B + S *

Toelichting op bovenstaande tabel

• = direct toelaatbaar

* = voor deze opleiding geldt nog een Numerus Fixus voor het academisch jaar 2020/2021. Daarna is er geen Numerus Fixus meer van toepassing op deze opleiding.

** = De opleidingen Animal Sciences, Environmental Sciences, Food Technology, International Land and Water Management, Soil Water Atmosphere en Tourism zijn vanaf september 2018 volledig in het Engels.

Waar een aanvulling nodig is, staan in de tabel de betreffende vakken genoemd.

A = Aardrijkskunde
B = Biologie