Voorlichting en studiekeuze

Een opleiding kiezen? Wageningen University & Research helpt je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Kom langs op een Open Dag, doe mee aan de meeloopdagen of stel je vragen aan een student: het kan allemaal.

Onderstaande stappen laten je zien welke reis je aangaat als je op zoek gaat naar de studie die past bij jouw ambities.

1. Wat wil jij?

De juiste studie kiezen is niet altijd makkelijk. Wat helpt, is zorgen dat je inzicht krijgt in wat je leuk vindt. Dit kan door je zwakke en sterke punten op te schrijven maar ook door eens te praten met de mensen om je heen.


2. De perfecte studie

Ga op zoek naar jouw ideale studie, en stel jezelf daarbij wat vragen. Vind je het doen van experimenten wel of niet leuk? Ben je vaardig in de Engelse taal en wil je graag kleinschalig onderwijs? Denk daarbij ook aan wat je in de toekomst graag met je opleiding wil doen.


3. Maak kennis

Zie het als daten:

  1. leer je potentiële droomstudie kennen en vergelijk deze met andere opleidingen.
  2. Verzamel alles wat je kunt vinden over de studies zet de voors en tegens op een rijtje.

Zo krijg je snel een overzicht van welke opties bij jouw wensen passen.


4. Een keuze maken

Om er zo zeker mogelijk van te zijn dat je de goede maakt, is het verstandig om de studie ook daadwerkelijk te ervaren. Ook is dit het moment om zoveel mogelijk antwoord te krijgen op al je laatste, brandende vragen.


5. Inschrijven

Je hebt je keuze gemaakt. Om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk kunt beginnen, is het belangrijk dat je het inschrijfproces goed doorloopt. Let daarbij ook op de deadlines voor het aanmelden. Heel veel succes!