Meer over de bachelor open dag

Welke opleiding je wilt doen na de middelbare school is een belangrijke en soms moeilijke keuze. Het bezoeken van een open dag kan je een goed beeld geven van de opleiding, de sfeer en het studentenleven. Hier kun je alle informatie vinden om alles uit de open dag te halen.

Haal alles uit de Bachelor Open Dag van Wageningen University & Research

Infomarkt studeren in Wageningen

Op deze informatiemarkt vind je alle informatie over het studentenleven, toelating, wonen in Wageningen, en sport. Zie het programma voor tijden en locaties.

Admission Office en decanen

Tijdens de open dag zijn ook medewerkers van het Admissions Office en studentdecanaat aanwezig. Mocht je vragen hebben over toelating of voor de studentdecaan, kom dan even langs.

Speciaal voor vwo 6: Hulp met aanmelden

Aanmelden voor een opleiding kan ingewikkeld overkomen. Gelukkig valt het allemaal best mee! Tijdens de open dag staan we voor je klaar om je ermee te helpen. Als je dit wilt, neem dan wel je Dig-ID mee.

Opleidingspresentaties

Opleidingen geven presentaties in verschillende rondes. Deze rondes duren 40 minuten. Er is voldoende tijd om te verplaatsen naar andere opleidingen/gebouwen.

Sommige opleidingen maken gebruik van vergelijkende presentaties. Hier worden twee opleidingen besproken waartussen veel getwijfeld wordt. Zo weet je straks precies het verschil tussen de opleidingen waarin je geïnteresseerd bent, zodat je nog beter je keuze kan maken!

Zie het programma voor tijden en locaties.

Infomarkt opleidingen

De hele dag is er een doorlopende informatiemarkt op alle loacties. Hier vertellen studieadviseurs, studenten en docenten je alles over de verschillende opleidingen. Dit is de plek om al je vragen te stellen en om kennis te maken met onze studenten.

Proefstuderen

Verder worden er allerlei verdiepende programma-onderdelen georganiseerd, zoals minicolleges, practica en excursies. Je hoeft je hier vooraf niet voor aan te melden. Dat kan op de dag zelf bij de stands op de infomarkt. Zie het programma voor tijden en locaties.

Studeren in Wageningen quiz

Tekst jouw kennis en kom alles te weten over studeren in Wageningen. Het is niet nodig je hier vooraf voor aan te melden. Zie het programma voor tijden en locaties.

Ouderpresentaties

Er worden twee soorten presentaties gegeven speciaal voor ouders. Alle ouders en aanstaande studenten zijn welkom. Het is niet nodig je speciaal aan te melden. Zie het programma voor tijden en locaties.

Alles dat je als ouder en student wilt weten over Wageningen University & Research

We vertellen hoe de lessen en tentamens zijn georganiseerd en hoe je extra ondersteuning kunt vragen. We geven informatie over studiekosten, studiefinanciering en de arbeidsmarkt. Studenten vertellen meer over het wonen in Wageningen en hoe je een kamer vindt.

Studiepunten; Hoe worden die verdiend?

In deze presentatie wordt uitgelegd hoe je studiepunten verdient en wat een student moet doen als hij misschien te weinig studiepunten haalt. Studenten delen hun eigen ervaringen met studeren en studiepunten halen. Deze presentatie is zinvol voor alle studenten die gaan studeren op een hogeschool of universiteit en hun ouders.

Locaties en vervoer

Hoe kom ik op de Bachelor Open Dag?

Met het openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstations zijn Ede-Wageningen en Rhenen. Vanaf Ede-Wageningen kun je bus 88 nemen. Vanaf Rhenen kun je lijn 44 nemen en bij Wageningen Busstation overstappen op bus 88.

Forum/Orion: uitstappen bij bushalte "Campus/Atlas" of "Bornsesteeg" (zie plattegrond).

Leeuwenborch: uitstappen bij bushalte "Hoevestein" (zie plattegrond).

Met de auto

Let op! Door de verwachtte drukte kan het bereiken van de campus en het parkeren wat langer duren.

Vanuit Utrecht of Arnhem

Komt u vanaf Utrecht of Arnhem over de A12, neem dan afslag 24 en volg de weg richting Wageningen (N781) tot u bij de rotonde bent. Als u rechtsaf slaat dan rijdt u de campus op.

Vanuit Rhenen

Vanaf Rhenen volgt u de rondweg om het centrum van Wageningen heen. Bij het laatste stoplicht in Wageningen slaat u linksaf richting de A12. Op de eerste rotonde rijdt u linksaf de campus op.

Vanaf de A50

Vanaf de A50 neemt u afslag 19 bij Renkum richting Wageningen (N225). Bij het eerste stoplicht in Wageningen gaat u rechtsaf richting de A12. U volgt de weg tot de derde rotonde. Daar gaat u linksaf de campus op.

Plattegrond

40e584ef-4139-40d0-96da-fd8c3a849a16_Plattegrond Campus .png

Vervoer tussen de gebouwen

De verschillende onderdelen van de open dag vinden plaats in meerdere gebouwen op de campus.

Forum - Orion

Forum en Orion liggen op ongeveer 5 minuten loopafstand van elkaar (zie plattegrond).

Forum/Orion - Leeuwenborch

De leeuwenborch ligt iets verder van het Forum en Orion. Je kunt er in 15 tot 20 minuten heen wandelen. Je kunt ook gebruik maken van de elektrische Tuk Tuks of de pendelbusjes. Zie hiervoor de informatie bij de ingangen.