Aardwetenschappen studeren?

Dat kan met de bacheloropleiding Soil, Water, Atmsophere van Wageningen University & Research. Wil je weten wat het verchil is met de bachelor Aardwetenschappen van Utrecht University? Lees dan snel verder!

Verschil tussen Utrecht en Wageningen

De opleidingen zijn beide op wo niveau en hebben een vergelijkbaar werkdomein. UU Aardwetenschappen neemt ook de diepe ondergrond nadrukkelijk in de opleiding mee. Bij Soil, Water, Atmosphere zijn ook de chemische, de biologische aspecten (vegetatie) en de atmosferische aspecten onderdeel van de opleiding. Al deze onderdelen hebben namelijk met elkaar te maken.

critical zone verschil tussen bachelor aardwetenschappen universiteit utrecht en soil, water, atmosphere wageningen university & research

Steekwoorden voor Aardwetenschappen zijn 'geologie' en 'geomorfologie', en voor Soil, Water, Atmosphere zijn dat 'bodemvorming', 'hydrologie' en 'meteorologie klimatologie'.

Toelatingseisen

Voor zowel Aardwetenschappen in Utrecht als voor Soil, Water, Atmosphere in Wageningen zijn de vereisten dat je de vakken wiskunde A/B, natuurkunde en scheikunde hebt gedaan.

Meer over toelating tot Soil, Water, Atmosphere

Beroepen na de studie

Na Aardwetenschappen of Soil, Water, Atmosphere kun je veel kanten op. Sommigen gaan aan het werk als onderzoeker of gaan bij een adviesbureau werken. Andere studenten gaan aan de slag met een promotieonderzoek (PhD) of worden docent. Het verschil is dat je na de opleiding Soil, Water, Amosphere meer kennis hebt van de interactie tussen de bodem, waterstromen en atmosferische systemen. Hierdoor kun je terecht bij meer soorten organisaties.

Meer over beroepen na Soil, Water, Atmosphere