Online Proefstudie - Op naar een Biobased Samenleving

Wil jij weten hoe je van garnalen plastic maakt? Ben je benieuwd hoe een Biobased samenleving eruitziet? Of wat er allemaal komt kijken op de weg daar naartoe? Doe mee met de gratis online proefstudie en je weet het allemaal.

Meld je nu aan en start met online proefstuderen op 12 november!

6 lessen, 1 uur per les

In zes lessen krijg je telkens een nieuwe uitdaging. Er zijn video’s en een forum om je te helpen met de opdrachten. Onze studenten staan paraat om al je vragen over de opdrachten en over hun studie te beantwoorden.

Waar gaat het over?

De volgende onderwerpen zitten in de online proefstudie:

• Welkom in de biobased samenleving
  • Biomassa aan de basis
  • Van farmacie tot energie
  • Research en praktijk
  • Uitdagingen
  • Blik op de toekomst

Bij elk onderwerp zijn er video’s gemaakt waarin onze onderzoekers en studenten uitleggen voor welke uitdagingen we staan. Daarna kun je zelf aan de slag met de opdrachten.

Biobased?

Dat fossiele grondstoffen een keer opraken, dat weten we al een tijd. De vraag is: hoe kunnen we het gebruik ervan vervangen? Met zonne- en windenergie alleen kom je er niet; daarmee kun je geen plastics, chemicaliën en bijvoorbeeld hulpstoffen voor medicijnen maken. De cursus Op naar een biobased samenleving trekt je de wereld van de biobased economy in, waar hernieuwbare, duurzame grondstoffen op basis van biomassa de dienst uitmaken.

Wetenschappers van Wageningen University & Research nemen je mee langs de basics van de biobased economy en vertellen hoe hun onderzoek bijdraagt aan een meer duurzame samenleving, waarin de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen enorm minder is.

Terug naar Online Proefstuderen