Online Proefstudie - Voeding & Gezondheid

Voeding is hot! Er zijn talloze food bloggers en vloggers en er zijn nog wel bijna net zo veel zelfuitgeroepen voedingsexpert. Maar wat is voeding nou eigenlijk, en hoe kun je bepalen of een voedingspatroon of voedingsmiddel gezond is? En wat doet het in ons lichaam dat het gezond maakt? Dat leer je in de biomedische bacheloropleiding voeding en gezondheid. Volg deze online proefstudie om kennis te maken met de opleiding Voeding en Gezondheid.

Wat is online proefstuderen?

Je leert onze opleidingen beter kennen door het volgen van gratis online lessen. Deze proefstudie bestaat uit vier lessen van elk één uur. Je volgt online minicolleges van docenten en studenten en maakt opdrachten vanuit je luie stoel.

Momenteel niet beschikbaar

Wat leer je tijdens deze cursus?

Bij de opleiding Voeding en Gezondheid komen alle aspecten van de voeding van mensen aan de orde: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het nuttigen, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid. We bekijken deze thema’s altijd door een wetenschappelijke bril. Bij elk onderwerp zijn er video’s gemaakt door onze onderzoekers, docenten en studenten.

Je doet kennis op over koolhydraten en in het bijzonder de vezels. In de eerste lessen krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe wordt bepaald of een voedingsmiddel of voedingspatroon gezond is?
  • Wat is voeding?
  • Wat gebeurt er in het lichaam als we eten?
  • Wat en hoeveel hebben we nodig? En hoe weten we dat?

Vervolgens ga je de diepte in. We nemen je mee op reis door het maagdarmkanaal en laten je zien hoe het lichaam voedingstoffen verteert en gebruikt. In een aantal opdrachten vragen we om je opgedane kennis toe te passen en aan te vullen met informatie die je zelf online kunt vinden.

Met deze proefstudie doe je nieuwe kennis op, en leren we je de basisvaardigheden om de zin & onzin te scheiden op het gebied van voeding en gezondheid.