Lezing
Eiwitchemie
Melk is een belangrijke bron van eiwit in de voeding. Het grootste deel van het eiwit in melk is verdeeld in caseïnemicellen: een unieke eiwitstructuur die nergens anders in de natuur voorkomt. Ook de fysisch-chemische eigenschappen van deze caseïnemicellen verschilt sterk van de meeste andere eiwitten die we kennen.
Tijdens zijn lezing gaat dr. ir. Kasper Hettinga in op de samenstelling en het fysisch-chemische gedrag van het melkeiwit en hoe dat verandert tijdens de industriële verwerking van melk.
Hannemieke Luyten, Group Manager Food Structuring van het FrieslandCampina Innovation Centre vertelt u over de eigenschappen van eiwit in kaas en yoghurt en hoe dit relateert tot smaak en textuur. Ook spreekt ze over de relatie van eiwitten met gezondheid: welke rol hebben eiwitten bij de vertering?
Programma
15.00 | Introductie |
15.15 | Lezing Kasper Hettinga |
16.15 | Korte pauze |
16.30 | Lezing Hannemieke Luyten, Friesland Campina |
17.30 | Einde nascholing |