Global Guest

Global Guest is een programma waarbij WUR- studenten van over de hele wereld gastlessen geven aan middelbare scholieren. Op deze manier krijgen leerlingen betere inzichten in internationale ontwikkelingen en het dagelijkse leven in andere culturen en landen. Geschikt om mondiale thema’s te behandelen met een (ervarings-) deskundige uit desbetreffend gebied/land/werelddeel. Ook in te zetten in het talenonderwijs (native speakers).

De internationale studenten en onderzoekers vertellen over een aan de studie gerelateerd onderwerp of over hun persoonlijke achtergrond. Op deze manier krijgen leerlingen betere inzichten in internationale ontwikkelingen en de uitdagingen in het dagelijkse leven in andere culturen en landen.

Voorbeelden van vorige onderwerpen

  • Afvalwatermanagement; de verschillen tussen IndonesiĆ« en Nederland.
    Vak: Biologie.
  • Persoonlijke historie van een student uit Uganda.
    Vak: Engels

Andere onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid, migratie, gezondheid, locale politiek, voedsel en landbouw zijn ook mogelijk.
Daarnaast kunt u elk interessant onderwerp aanvragen.

Over Stichting OtherWise

OtherWise legt het contact tussen middelbare scholen en de internationale studenten. De missie van OtherWise is om kennis te delen op de gebieden van internationale samenwerking, sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een Global Guest op uw school laten spreken? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Stuur een e-mail naar st. OtherWise