Casus Duurzaam ondernemen

Veel mensen weten niet wat er bij komt kijken wanneer je een onderneming wil starten, laat staan om duurzaam te ondernemen. Maar wat is duurzaam ondernemen? Is dat alleen gericht op een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen of ook op het welzijn van de werknemers? Het opzetten van een duurzame onderneming is moeilijk, maar niet ondenkbaar en je kunt zelfs al op jonge leeftijd starten. Denk hierbij aan de jonge ondernemer Boyan Slat die een concept bedacht heeft waarmee de 7.250.000 ton plastic afval in de wereldoceanen opgeruimd kan worden.

Opdracht

Gemotiveerde havo en vwo leerlingen die meer uitdaging willen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. De klas wordt verdeeld in teams die als adviesbureau functioneren, vandaar ook de projectnaam Junior Consultancy. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.

Jullie team krijgt de opgave om mensen beter te informeren over wat duurzaam ondernemerschap inhoudt en wat de beweegredenen van starters zijn. Door middel van het bijhouden van een blog delen jullie deze kennis met een breed publiek. Om het blog te vullen met artikelen genereren jullie content zoals teksten, foto´s, maar ook video-interviews met duurzaam ondernemers.

Kosten

Voor een klas van maximaal 20 leerlingen bedragen de kosten €400. De kosten van een extra leerlingen zijn €17,50 per persoon.

Interesse?

Heb je vragen over deze Junior Consultancy Training of wil je met jouw klas meedoen? Laat het ons weten via het contactformulier op deze website. In overleg met de docent wordt een datum voor de startdag en slotdag ingepland.