Casus Food for Mars and Moon (in ontwikkeling)

Wanneer mensen naar Mars of naar de Maan gaan, zal dit hoogstwaarschijnlijk voor een langere periode zijn. Misschien zelfs voor altijd! Om te overleven op Mars of de Maan, is het noodzakelijk dat er voldoende en gezond voedsel beschikbaar is. Om dit te realiseren, is het misschien een optie om je eigen voedsel te laten groeien met behulp van de aanwezige bodem en water (ijs). Doe onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen de Aarde, Mars en de Maan!

Opdracht

Gemotiveerde havo en vwo leerlingen die meer uitdaging willen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. De klas wordt verdeeld in teams die als adviesbureau functioneren, vandaar ook de projectnaam Junior Consultancy. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.

Kosten

Voor een klas van maximaal 20 leerlingen bedragen de kosten €400. De kosten van een extra leerlingen zijn €17,50 per persoon.

Interesse?

Heb je vragen over deze Junior Consultancy Training of wil je met jouw klas meedoen? Laat het ons weten via het contactformulier op deze website.

Onderzoek door WUR

In Wageningen wordt door 'ruimtelandbouwers' onderzoek gedaan naar plantengroei op de Maan en Mars in het project Food for Mars and Moon.

Mars_posterformaat_NL-01.jpg