Casus Happier meal (nieuw)

In deze case ga je in groepjes aan de slag met één van de onderdelen van het kindermenu van een fastfoodketen. Je vindt uit wat de grondstoffen en ingrediënten van het kindermenu zijn en waar deze vandaan komen. Je ontdekt zo onder andere hoeveel kilometer er voor de maaltijd is afgelegd, leert over de arbeidsomstandigheden van de mensen die de speeltjes maken en je leert over plastic afval. Daarna ga je aan de slag met een ontwerp om het kindermenu een stukje beter, of "happier" te maken. Lukt het jouw klas om een menu samen te stellen waar we met z’n allen blij van worden?

Opdracht

Gemotiveerde havo en vwo leerlingen die meer uitdaging willen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. De klas wordt verdeeld in teams die als adviesbureau functioneren, vandaar ook de projectnaam Junior Consultancy. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.

Kosten

Voor een klas van maximaal 20 leerlingen bedragen de kosten €400. De kosten van een extra leerlingen zijn €17,50 per persoon.

Interesse?

Heb je vragen over deze Junior Consultancy Training of wil je met jouw klas meedoen? Laat het ons weten via het contactformulier op deze website. In overleg met de docent wordt een datum voor de startdag en slotdag ingepland.