Casus Verrijkte drank

Goede voeding is belangrijk, juist voor ouderen. Een verminderde eetlust, problemen met het gebit, verminderde geur- en smaakbeleving en een sneller ‘vol’ gevoel zijn factoren waardoor ouderen onvoldoende kunnen gaan eten. Vaak drinken ouderen ook minder omdat het ‘dorstgevoel’ is verminderd. Ook eenzaamheid en depressie kunnen de voedingsinname verslechteren. Doordat mensen bij het ouder worden minder gaan eten en drinken, vallen zij af en ontvangt het lichaam niet de voeding die het nodig heeft. Zij hebben dan een verhoogd risico op ondervoeding. Bij ziekte is de kans op ondervoeding nog groter. Het gevolg is dat de gezondheid verder verslechtert.

Opdracht

Gemotiveerde havo en vwo leerlingen die meer uitdaging willen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. De klas wordt verdeeld in teams die als adviesbureau functioneren, vandaar ook de projectnaam Junior Consultancy. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.

De vraag vanuit de opdrachtgever is om een nieuwe drank te ontwikkelen voor ouderen. Deze drank moet verrijkt zijn met voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van ouderen. Natuurlijk moet de drank ook lekker zijn, gemakkelijk drinkbaar en in de smaak vallen bij de doelgroep.

Kosten

Voor een klas van maximaal 20 leerlingen bedragen de kosten €400. De kosten van een extra leerlingen zijn €17,50 per persoon.

Interesse?

Heb je vragen over deze Junior Consultancy Training of wil je met jouw klas meedoen? Laat het ons weten via het contactformulier op deze website. In overleg met de docent wordt een datum voor de startdag en slotdag ingepland.