Serious Game: World Food Challenge

In deze nieuwe serious game genaamd World Food Challenge maakt de leerling kennis met het maatschappelijke debat dat zich afspeelt omtrent het wereldvoedselprobleem. Druk op de oranje knop hieronder, en start de game!

World Food Challenge

De wereldbevolking groeit explosief. Om voedselzekerheid ook in de toekomst te kunnen garanderen zullen keuzes gemaakt moeten worden. In deze game kruipt een leerling in de huid van de zogenaamde world food consultant die met maatregelen moet komen. De leerling maakt een keuze tussen verschillende mogelijke interventies en onderbouwt deze interventies met argumenten. Is genetische modificatie een oplossing om ons te garanderen van voldoende voedsel in de toekomst? Zal het plan slagen en houdt de leerling rekening met de drie pijlers van duurzame ontwikkelingen, People, Planet en Profit?

Praktische invulling

De nieuwe serious game World Food Challenge is te gebruiken als zelfstandig lesonderdeel en behoeft geen introductie van de docent. De leerling doorloopt de vier challenges binnen de simulatie zelfstandig. Elke challenge duurt ongeveer 15 minuten. De resultaten van een challenge kunnen door de leerling in PDF op worden geslagen, ter naslag na voltooiïng en om te overleggen voor controle aan de docent.
De game biedt een mooie inleiding op een klassikale discussie of debat en kan ook heel gemakkelijk worden gebruikt in combinatie met de NLT module Battle of the Genes. Naar eigen invulling kunt u de les na de introductie van de game starten met een discussie over bijvoorbeeld het toestaan van genetische modificatie bij verschillende gewassen.

Aanvullende links