Scheikunde: Slimme materialen uit biomassa

Groene chemie is een belangrijk onderdeel binnen het nieuwe scheikunde programma. Hernieuwbare grondstoffen gebruiken is één van de twaalf uitgangspunten van de groene chemie. Maar wat zijn nu hernieuwbare grondstoffen? Wat zit er in biomassa, welke bestandsdelen bevat het en belangrijker nog: hoe krijg je ze eruit?

Tijdens het traject willen we materiaal ontwikkelen waarin we leerlingen kennis laten maken met de (on)mogelijkheden van bioraffinage. Daarnaast kijken we ook naar de mogelijke producten. Welke slimme materialen zijn er in ontwikkeling? Een mooie context om de opgedane scheikundekennis op los te laten richting het einde van de bovenbouw.

De bijeenkomsten zijn steeds op de maandagmiddag van 15.30 tot 19.00. In de pauze is er voorzien in een simpele maaltijd.

Deelnemen

Geeft u les op een school uit het Food Valley Scholennetwerk? Elke eerste docent uit het scholennetwerk die zich opgeeft voor een DOT-traject, mag dit traject gratis volgen. Dat is een voordeel van €650,- op uw scholingsbudget!

Wij vragen uw schoolleider om een contract te ondertekenen waarin staat op hoeveel uren vrij te roosteren tijd u recht hebt voor de bijeenkomsten en het huiswerk. U moet rekenen op 60 – 80 uren inzet en daarnaast nog uren voor het testen van materiaal in uw eigen klas of samen met een collega.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deelname? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.