Casus Duurzaam ondernemen

Veel mensen weten niet wat er bij komt kijken wanneer je een onderneming wil starten, laat staan om duurzaam te ondernemen. Maar wat is duurzaam ondernemen? Is dat alleen gericht op een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen of ook op het welzijn van de werknemers? Het opzetten van een duurzame onderneming is moeilijk, maar niet ondenkbaar en je kunt zelfs al op jonge leeftijd starten. Denk hierbij aan de jonge ondernemer Boyan Slat die een concept bedacht heeft waarmee de 7.250.000 ton plastic afval in de wereldoceanen opgeruimd kan worden.

Opdracht

Jullie team krijgt de opgave om mensen beter te informeren over wat duurzaam ondernemerschap inhoudt en wat de beweegredenen van starters zijn. Door middel van het bijhouden van een blog delen jullie deze kennis met een breed publiek. Om het blog te vullen met artikelen genereren jullie content zoals teksten, foto┬┤s, maar ook video-interviews met duurzaam ondernemers.

Startersdagen

Jullie beginnen met de consultancy Training tijdens een startersdag op de campus van Wageningen University. Startersdagen worden ingepland in overleg met de school. Wanneer je vragen hebt kan je contact met ons opnemen via het contactformulier op deze webpagina.

Afronding

De JCT eindigt met een slotdag in Wageningen waarbij de teams hun blogs en het uitgevoerde onderzoek aan elkaar presenteren. Het blog zelf dient opgeleverd te worden met een achtergronddocument. Hierin wordt uiteengezet welke informatie vergaard is en welke bronnen gebruikt zijn voor de blogartikelen.