Credit foto: NASAJPL-CaltechMSSS

Casus Food for Mars and Moon (nieuw)

Wanneer mensen naar Mars of naar de maan gaan, zal dit hoogstwaarschijnlijk voor een langere periode zijn. Misschien zelfs voor altijd! Een van de noodzakelijke dingen voor een kolonie op Mars of de maan, is de levering van voldoende en gezond voedsel. Om dit te realiseren, is je eigen voedsel te laten groeien met behulp van de aanwezige bodem en water (ijs) een relevante optie. Kunnen we planten op Mars laten groeien? Voordat het zo ver is, staan ons nog een aantal uitdagingen te wachten. Hier ga je tijdens dit traject mee aan de slag.

Opdracht

Gemotiveerde en talentvolle vwo leerlingen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.

Startersdagen worden ingepland in overleg met de school. Wanneer je vragen hebt kan je contact met ons opnemen via het contactformulier op deze webpagina.

Mars_posterformaat_NL-01.jpg