Casus Happier meal (nieuw)

In deze case ga je in groepjes aan de slag met één van de onderdelen van het kindermenu van een fastfoodketen. Je vindt uit wat de grondstoffen en ingrediënten van het kindermenu zijn en waar deze vandaan komen. Je ontdekt zo onder andere hoeveel kilometer er voor de maaltijd is afgelegd, leert over de arbeidsomstandigheden van de mensen die de speeltjes maken en je leert over plastic afval. Daarna ga je aan de slag met een ontwerp om het kindermenu een stukje beter, of "happier" te maken. Lukt het jouw klas om een menu samen te stellen waar we met z’n allen blij van worden?

Opdracht

Gemotiveerde en talentvolle vwo leerlingen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.

Startersdagen worden ingepland in overleg met de school. Wanneer je vragen hebt kan je contact met ons opnemen via het contactformulier op deze webpagina.