Casus Verrijkte drank

Goede voeding is belangrijk, juist voor ouderen. Een verminderde eetlust, problemen met het gebit, verminderde geur- en smaakbeleving en een sneller ‘vol’ gevoel zijn factoren waardoor ouderen onvoldoende kunnen gaan eten. Vaak drinken ouderen ook minder omdat het ‘dorstgevoel’ is verminderd. Ook eenzaamheid en depressie kunnen de voedingsinname verslechteren. Doordat mensen bij het ouder worden minder gaan eten en drinken, vallen zij af en ontvangt het lichaam niet de voeding die het nodig heeft. Zij hebben dan een verhoogd risico op ondervoeding. Bij ziekte is de kans op ondervoeding nog groter. Het gevolg is dat de gezondheid verder verslechtert.

Opdracht

De vraag vanuit de opdrachtgever is om een nieuwe drank te ontwikkelen voor ouderen. Deze drank moet verrijkt zijn met voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van ouderen. Natuurlijk moet de drank ook lekker zijn, gemakkelijk drinkbaar en in de smaak vallen bij de doelgroep.

Afronding

De leerlingen presenteren het product aan de opdrachtgever(s). Ze moeten duidelijk maken aan de opdrachtgever(s) waarom juist het drankje voldoet aan de eisen van de opdrachtgever en de consument. Ook moet naar voren komen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Het doel is om hun eigen product te verkopen en de opdrachtgevers te overtuigen dat deze drank een aanwinst is in de drankenindustrie.

Startdag

Startersdagen worden ingepland in overleg met de school. Wanneer je vragen hebt kan je contact met ons opnemen via het contactformulier op deze webpagina.