Biologie

Wageningen University & Research biedt u als bètadocent op diverse manieren ondersteuning bij het vak biologie. Voor inhoudelijke vakkennis kunt u bij ons terecht voor cursussen. Voor ondersteuning in de klas bieden we Mobiele Practica, gecertificeerde lesmodules en (digitaal) lesmateriaal zoals lesposters en -brieven en experimenthandleidingen. Hieronder vindt u het complete aanbod van Wageningen University voor het vak Biologie.

Nascholingen

Met het zicht op de nieuwe examenprogramma's voor de bètavakken organiseert Food Valley Netwerk VO-HO in samenwerking met Wageningen University & Research cursussen voor vwo-docenten. Tijdens deze dagen wordt u nageschoold over een onderwerp binnen een van de kennisdomeinen van Wageningen University & Research.

Klik hier voor een totaaloverzicht

Lesmodules, -brieven en practica

Junior Consultancy Training

Activiteiten voor docenten en leerlingen

Bètasimulaties

Wageningen University biedt online simulaties voor in de klas. Met deze unieke lessenserie wordt een brug geslagen tussen Wagenings onderzoek en lesstof voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Papegaaien Simulatie

Voor het vak biologie is de simulatie een afgeleide van een metapopulatiemodel dat is ontwikkeld en wordt gebruikt door Wageningse onderzoekers. De leerlingen stappen in het leven van een Wageningse onderzoeker en sluiten de lessenserie af met het schrijven van een advies aan de regering van Bonaire hoe ze de amazona barbadensis op Bonaire kunnen redden.

Lees meer over de Papegaaien Simulatie

World Food Challenge

The World Food Foundation heeft hulp nodig! Als consultant van deze organisatie is de leerling verantwoordelijk voor het kiezen en onderbouwen van een aanpak om het voedselprobleem op een duurzame manier aan te pakken. Hoe zorg je ervoor dat je plan kans van slagen heeft? leerling leert rekening te houden met de drie p’s, People, Planet, Profit. Maatregelen kunnen alleen op een duurzame manier ingevoerd worden als met elk van de drie factoren rekening gehouden wordt.

Lees meer over de Serious Game