Natuurkunde

Wageningen University & Research biedt u als bètadocent ondersteuning in het vak natuurkunde. Op deze pagina vindt u informatie over cursussen, practica bij u op school, lesmodules en ander lesmateriaal. Voor inhoudelijke vakkennis kunt u bij ons terecht voor cursussen. Voor ondersteuning in de klas bieden we Mobiele Practica, gecertificeerde lesmodules en lesmateriaal zoals lesposters en –brieven en experimenthandleidingen. Zie hieronder het complete aanbod voor het vak natuurkunde.

Cursussen

Met het zicht op de nieuwe examenprogramma's voor de b├Ętavakken organiseert Food Valley Netwerk VO-HO in samenwerking met Wageningen University & Research cursussen voor vwo-docenten. Tijdens deze dagen wordt u nageschoold over een onderwerp binnen een van de kennisdomeinen van Wageningen University & Research.

Ga naar het overzicht van alle cursussen

Lesmodules

  • Blue Energy - Energie uit water
  • Summer in the City - Weersverschijnselen en luchtkwaliteit in de stad

B├Ętasimulaties

Wolkenfysica Simulatie

Deze simulatie verbindt de context van grenslaagmeteorologie uit de wereld van Wageningen met de concepten van thermische processen voor VWO 4 of 5. De simulatie kan zowel op pc als tablet gespeeld worden, binnen de browsers Mozilla Firefox of Google Chrome.

Wolkenfysica Simulatie