Scheikunde

Wageningen University & Research biedt u als bètadocent ondersteuning in het vak scheikunde. Op deze pagina vindt u informatie over cursussen, lesmodules en ander lesmateriaal. Voor inhoudelijke vakkennis kunt u bij ons terecht voor cursussen. Voor ondersteuning in de klas bieden we gecertificeerde lesmodules en lesmateriaal zoals lesposters en -brieven en experimenthandleidingen. Zie hieronder het complete aanbod voor het vak scheikunde.

Cursussen

Met het zicht op de nieuwe examenprogramma's voor de b├Ętavakken organiseert Food Valley Netwerk VO-HO in samenwerking met Wageningen University & Research cursussen voor vwo-docenten. Tijdens deze dagen wordt u nageschoold over een onderwerp binnen een van de kennisdomeinen van Wageningen University & Research.

Meer over cursussen voor docenten

Lesmodules

Hieronder vindt u bestaande lesmodules die te gebruiken zijn in uw klas. Deze modules (40 lesuur) zijn multidisciplinair opgezet, maar ook in te zetten binnen het vak scheikunde.

Betasimulaties

Bodem-redox Simulatie

Deze simulatie verbindt de context van bodemsanering uit de wereld van Wageningen met de concepten van redoxchemie voor VWO 5. De simulatie kan zowel op pc als tablet gespeeld worden, binnen de browsers Mozilla Firefox of Google Chrome.

Lees meer over de bodem-redox simulatie

Nieuwsbrief voor docenten en decanen