Scheikunde

Wageningen University & Research biedt u als bètadocent ondersteuning in het vak scheikunde. Op deze pagina vindt u informatie over cursussen, lesmodules en ander lesmateriaal. Voor inhoudelijke vakkennis kunt u bij ons terecht voor cursussen. Voor ondersteuning in de klas bieden we gecertificeerde lesmodules en lesmateriaal zoals lesposters en -brieven en experimenthandleidingen. Zie hieronder het complete aanbod voor het vak scheikunde.

Cursussen

Met het zicht op de nieuwe examenprogramma's voor de b├Ętavakken organiseert Food Valley Netwerk VO-HO in samenwerking met Wageningen University & Research cursussen voor vwo-docenten. Tijdens deze dagen wordt u nageschoold over een onderwerp binnen een van de kennisdomeinen van Wageningen University & Research.

Klik hier voor een totaaloverzicht

Lesmodules

Courses in English

Two courses, Molecular Gastronomy and Food or Fuel?, are translated in English on behalf of the National Coordination Team "Nature Life Technology". They can be used within the lessons "Nature Life Technology". Both of them are the exact copies of the Dutch versions.

Betasimulaties

Bodem-redox Simulatie

Deze simulatie verbindt de context van bodemsanering uit de wereld van Wageningen met de concepten van redoxchemie voor VWO 5. De simulatie kan zowel op pc als tablet gespeeld worden, binnen de browsers Mozilla Firefox of Google Chrome.

Lees meer over de bodem-redox simulatie

Junior Consultancy Training

Gemotiveerde en talentvolle vwo leerlingen gaan in een multidisciplinair team aan de slag met een opdracht geformuleerd door een expert van Wageningen University & Research. Aan het eind van het traject moeten de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgever.