Van WU BSc naar WU MSc

Kies je ervoor om na afronding van je WU Bachelor opleiding een Master opleiding te volgen aan Wageningen University dan kun je per eerste van de maand volgend op de maand waarin je WU BSc diploma hebt behaald starten met de WU Master.

Begin op tijd met het regelen van je overstap van de Bachelor naar de Master en wacht daar niet mee tot vlak voor of vlak na je afstuderen.

Hoe je je als WU Bachelor kunt inschrijven voor een WU Master opleiding hangt af van het moment dat je afstudeert in de bachelor en door wilt stromen in de master.

bsc msc wur.jpg.jpg

Als je afstudeert in de maanden september tot en met mei èn je wilt aansluitend door met een WU Master, dan moet je de procedure ‘Study after the Bachelor’ volgen:

- Ga naar SSC-Online

- Vul het formulier "Study after the Bachelor" in.

- Print het ingevulde formulier uit.

- Dateer en onderteken het formulier en lever het in bij het Student Service Centre (Forum) of stuur het per e-mail naar ssc@wur.nl

Op het in te vullen ‘Study after the Bachelor’ formulier vul je een verwachte datum van afstuderen in. Als je uiteindelijke afstudeerdatum toch in een andere maand is dan dat je in eerste instantie dacht, zal SSC dit voor je aanpassen in je verzoek tot inschrijving.

Als je in de periode september tot en met mei afstudeert en je per september wilt starten met je master, moet je je aanmelden via studielink.

Niet direct toelaatbaar?

Mocht je niet direct toelaatbaar zijn tot de master waarvoor je je wilt inschrijven, wordt de toelatingsprocedure opgestart:

1. Nadat je het formulier ‘Study after the Bachelor’ hebt ingeleverd, geven wij je toegang tot onze toelatingstool. Daar wordt je gevraagd om je cijferlijst, CV en motivatiebrief te uploaden. Omdat je je bachelor aan Wageningen University hebt voltooid is een Engelse taaltoets niet noodzakelijk.

2. Upload een print screen van je (goedgekeurde) studieprogramma uit SPA, zodat de toelatingscommissie kan zien welke vakken je al gedaan hebt en welke je nog van plan bent om te gaan doen. Het kan goed zijn dat je nog bepaalde vakken moet doen om toelaatbaar te worden voor je master. De studieadviseur van de masteropleiding waarvoor je om toelating vraagt zal je hierover infomeren. We adviseren je om deze vakken te doen in je huidige bachelor programma, dus voordat je afstudeert in de bachelor. Het is verstandig om zelf ook tijdig contact op te nemen met de studieadviseur van de masteropleiding die je wilt gaan volgen, zodat je goed bent voorbereid.

3. De studieadviseur van de masteropleiding waarvoor je om toelating vraagt zal afspraken met je maken over hoe je hen informeert wanneer je alle gevraagde vakken behaald hebt.

4. Uiteraard dien je er ook rekening mee te houden dat je wellicht helemaal niet toelaatbaar bent.

Let op! Als je wel al afgestudeerd bent in de bachelor, maar nog niet alle benodigde vakken hebt behaald voor toelating tot de master, moet je ingeschreven worden als Pre-Master student. Je mag alleen starten met het Pre-master programma per 1 september of 1 februari.

Masteropleidingen die ook starten in februari

Sommige masteropleidingen hebben ook een officieel startmoment in februari. Als je bent afgestudeerd in december of eerder en je hebt je daarna uitgeschreven via studielink, kan je je ook via studielink aanmelden voor één van deze opleidingen. Studeer je af in januari en je wilt in februari door met de master, dan moet je dit regelen via het ’Study after the bachelor’ formulier.

Studenten die afstuderen in juni of juli en aansluitend door willen met de master, dus inschrijven in de master per 1 juli of 1 augustus, worden verzocht contact op te nemen met SSC. Zij zullen je dan uitleggen welke stappen je moet nemen om je omzetting naar de master te regelen.

Zachte Knip

Wageningen University biedt de mogelijkheid van een 'zachte knip' aan studenten die door Corona-maatregelen niet goed kunnen doorstromen van de bachelor naar een Wageningse master. Voor meer informatie ga naar: "Zachte Knip"