Van WU BSc naar WU MSc

Kies je ervoor om na afronding van je WU Bachelor opleiding een Master studie te gaan doen aan Wageningen University dan kun je je inschrijven voor die WU Master per 1ste van de maand volgend op de maand waarin je WU BSc diploma hebt behaald.

Begin bijtijds met het regelen van je overstap van de Bachelor naar de Master en wacht daar niet mee tot vlak voor of vlak na je afstuderen.

Je inschrijven voor de eerste keer voor een WU Masteropleiding kan niet via Studielink, maar kan alleen rechtstreeks bij de Universiteit.

Hoe je je als WU Bachelor kunt inschrijven voor een WU Master opleiding hangt af of je direct toelaatbaar bent tot de WU Master of niet. In het Study Handbook en op de websites van de verschillende MSc opleidingen kun je vinden tot welke Masteropleidingen jouw Bachelor diploma onvoorwaardelijk toegang geeft.

a) Je WU Bachelor diploma geeft onvoorwaardelijke toelating tot de WU Master die je wilt volgen

• Ga naar SSC-online
  • Vul in het formulier ‘Study after the Bachelor’
  • Print het ingevulde formulier uit
  • Dateer en onderteken het formulier en lever het in bij het Student Service Centre (FORUM).

Het formulier ‘Study after the Bachelor’ dient bij doorstuderen aan Wageningen University als inschrijfformulier voor de Master. Een apart inschrijfformulier hoef je zo niet meer in te vullen. Aan de hand van het formulier wordt je MSc inschrijvingsverzoek afgehandeld. Je kunt het formulier ruim voor je afstuderen invullen en inleveren.

b) Je WU Bachelor diploma geeft geen onvoorwaardelijke toelating tot de WU Master die je wilt volgen

Verder studeren in een WU Master regel je in twee stappen:

Stap 1:

Omdat je je Bachelor aan Wageningen University hebt voltooid, is het uploaden van je cijferlijst, diploma en Engelse taaltoets niet noodzakelijk.

• Na ontvangst zal je verzoek om toelating in behandeling worden genomen.

Let op: Wacht niet tot het laatste moment met het regelen van je toelating. Dien het verzoek in ruim voor je afstuderen in de Bachelor. Kijk voor de specifieke toelatingseisen per studie op de opleidingswebsites.

Stap 2:

• Ga naar  SSC-online