Reisbeleid studenten

Ben je van plan om in het kader van je studie aan Wageningen University & Research naar het buitenland te reizen? Je hebt toestemming nodig voor internationale reizen naar “gele”, “groene” en "oranje" gebieden (bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken).

In deze flyer vind je alles wat je moet weten over een internationale stage of thesis in Corona-tijd.

Een reisverzoek doe je samen met je vakbegeleider. Er moet een formulier voor gele/groene gebieden worden ingevuld dat tevens een checklist is voor een goede voorbereiding van je reis. Denk aan te nemen (verplichte) voorzorgsmaatregelen zoals samen reizen met student die het gebied al kent, (aanvullende WUR-) verzekeringen, veiligheidscursussen, registratie via Kompas (BuZa) en aanbevolen vaccinaties.

Reizen naar gebieden met code rood en code oranje zijn NIET toegestaan. Voor studenten die een MSc-stage of -afstudeervak Disaster Studies doen, geldt een hardheidsclausule voor gebieden met code oranje en kan een uitzondering gemaakt worden. Dit geldt ook voor internationale studenten die naar een oranje gebied binnen/buiten Europa reizen als het hun thuisland is en de veiligheidsrisico’s uitsluitend Corona-gerelateerd zijn. Gebruik het aanvraagformulier voor oranje gebieden

Vrije keuzevakken in risicogebieden zijn alleen toegestaan als je die als formele uitwisselingsstudent gaat volgen in het kader van een uitwisselingsprogramma van Wageningen University & Research en zijn alleen toegestaan in gebieden met code geel. Als formele uitwisselingsstudent heb je dus zonder een aanvraag te doen, impliciet toestemming.

De vraag neemt tijd in beslag. Zie het processchema. Begin er op tijd aan!

Bekijk het reisbeleid van Wageningen Universiteit.

Verder informatie vind je bij je vakbegeleider en je studieadviseur/ exchange coördinator.