Female student talking to a life coach

Studenten (life) coach

Een Goed Gesprek over levensvragen met een ervaren studentencoach.
Voor studenten van Wageningen Universiteit.

We leven in uitdagende tijden. Een wereldwijde pandemie, klimaatverandering en een oorlog in Oekraïne, maar ook persoonlijke problemen, kunnen je leven op zijn kop zetten.

Hoe zorg je voor een goede geestelijke gezondheid, terwijl je veel alleen bent? Hoe houd je een efficiënte studieroutine? Hoe maak je vrienden als nieuwe student in Wageningen? Wat te doen bij piekeren of stress?

In een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) kun je met een ervaren studentencoach praten over de uitdagingen in je leven. Over eenzaamheid, relaties (liefde, vrienden, familie), motivatie, gezondheid, keuzes maken of juist toekomstvragen.

LET OP: voor vragen over studievertraging, financïele kwesties of handicap ga naar Studentendecaan (e-mail). Voor ernstige persoonlijke problemen, ga naar Studentenpsycholoog (e-mail).

Met een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) biedt Student Training & Support korte consulten aan. Je hart luchten bij iemand die echt luistert, kan je enorm opluchten in deze uitdagende tijd. Aarzel niet om contact met ons op te nemen:
Hoe? stuur een e-mail naar een van de studentencoaches en vraag om een Goed Gesprek (Heart-to-Heart).

  • Gesprekken kunnen in het Nederlands of Engels gevoerd worden.
  • Niet alle coaches kun je persoonlijk (live) ontmoeten. 
  • Na ontvangst van je e-mail zal de coach contact met je opnemen om een afspraak te plannen.
  • Duur van gesprek: 45-60 minuten / max 3 afspraken
  • De eerste drie afspraken zijn gratis. Als er behoefte is aan meer begeleiding dan zullen de coaches daarvoor kosten in rekening brengen.

Studenten coaches

Marloes Harkema - Student Life Coach

Marloes Harkema

Soms is er een moment in je leven waar je je even geen raad mee weet. Waar je je alleen voelt staan. Of waar spanning en stress zich opstapelen. Waarin je zelf niet helder meer kan zien wat de volgende stappen zijn, of wat nu het beste voor je is. Maar je hoeft dit niet alleen te onderzoeken. Ik ga graag met je in gesprek.

Voor een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) met Marloes:

Meer weten over Marloes

Wat kan Marloes je bieden?

Ik train studenten in presenteren en onderhandelen, begeleid studenten met angst voor presenteren, en coach studenten-teams. ‘Betrokken, helder en kalm’, zijn de kernwoorden uit de feedback van studenten.  Je verhaal delen kan al opluchting en helderheid geven. In een gesprek kunnen we samen onderzoeken hoe je handvaten krijgt om gemotiveerd en met meer energie weer verder te gaan.

Meer over Marloes

Mijn eigen inspiratie doe ik op in een zen centrum waar ik deeltijd woon en werk. Voor Spectrum organiseer ik schrijfworkshops over rouw, geef ik meditaties, en organiseer ik Boeddhistische inspiratie avonden. Onvermijdelijk komen we in ons leven lastige momenten tegen. Zelf maakte ik een moeilijke tijd door toen mijn man op 27-jarige leeftijd ziek werd en overleed. Ik schreef van me af, zocht contact met ervaringsgenoten en acht jaar later bundelde ik deze ervaringen in een boek over rouw. Zo vinden we zonder uitzondering onze eigen manieren. Maar dat hoef je niet alleen te doen. Je bent welkom!

GG_Martijn van der Spoel.klein.jpg

Martijn van der Spoel

Ik ben gefascineerd door het brein. Zijn kracht, vindingrijkheid en - misschien nog wel het meest - het vermogen om te creëren. Daarbij maakt het feit dat je ingesleten patronen in je hersenen kunt veranderen, het proces van ons denken en doen erg interessant. Ik help je graag te ontdekken wat het beste voor jou werkt.

Voor een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) met Martijn:

Meer weten over Martijn

Wat kan Martijn je bieden?

De reden waarom ik meedoe aan dit project zijn de vele vragen die studenten van WUR me de laatste weken gesteld hebben. Die hebben me duidelijk laten zien welke uitdagingen deze bijzondere tijd opleveren. In een telefoongesprek of online meeting ga ik graag met je in gesprek over wat je wilt delen of om te ontdekken wat je eventueel anders kunt doen.

Meer over Martijn

Ik ben in Noord Nederland geboren. Mijn ouders startten een pleeggezin toen ik 6 jaar was en dat heeft mijn interesse gewekt in mensen van verschillende achtergrond.
Op mijn 19e ben ik naar Groot Brittanië verhuisd om Engels te studeren en werd leraar op een 'secondary school' in de buurt van London. Vervolgstudies in de USA en Londen hebben geleid tot een PHD in Onderwijspsychologie van 'the Institute of Education, London University'.
Ik heb nu een bedrijf: Glia Learning Ltd, waarin ik met studenten met heel verschillende achtergrond en talenten werk.  

GG_Marije Wolthuis (1).jpg

Marije Wolthuis

Het zijn gekke tijden; het is oorlog, bijna naast de deur, en de covid pandemie ligt nog steeds op de loer. Alles komt onder een vergrootglas te liggen. Plotseling worden we geconfronteerd met vragen, emoties, worstelingen die er voorheen niet leken te zijn. Of in ieder geval niet zo overweldigend. Maar, je hoeft het niet alleen te doen.

Voor een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) met Marije:

Meer weten over Marije

Wat kan Marije je bieden?

Eenzaamheid, motivatie dips, levensvragen (Waar doe ik het voor? Wat wil ik nu eigenlijk?). Hoe deal je daar nu mee? Je bent welkom met je vragen, met je verhaal. Voor een telefoongesprek of voor een ‘in het echt’ gesprek bij mij in de praktijk in het centrum. Ik luister graag naar je en denk met je mee zodat jij weer geïnspireerd en gemotiveerd verder kunt.

Meer over Marije

Ik hou van kleur, buiten zijn en diepgang. Mijn Master of Arts haalde ik in Nijmegen en mijn liefde voor groen en duurzaamheid lokten me naar het bruisende (nu ietwat stille) Wageningen. Ik woon hier met mijn man en kindjes. Ik werk als coach-counselor in mijn eigen praktijk en begeleid studenten en young professionals met stress en burn-outklachten.