brightspace

Brightspace: jouw leeromgeving @ WUR

Vanaf periode 1 2020 zijn alle vakken in Brightspace beschikbaar. Oude vakken blijven beschikbaar in Blackboard tot en met 31 december 2021.

Brightspace is de leeromgeving waarin je alle informatie voor je studie vindt. Het is geschikt voor laptop, desktop, mobiel en tablet. Brightspace is praktisch, handig in gebruik en aan persoonlijke wensen aan te passen.

Vraag en antwoord

Brightspace

Je vindt hier antwoord op veelgestelde vragen over Brightspace. Staat jouw vraag er niet bij of heb je ondersteuning nodig, Kijk op StudentSupport.wur.nl stuur een e-mail naar de helpdesk van Brightspace of bel naar (+31 317) 486222.

Werkt Brightspace op alle browsers?

Niet alle browsers worden (volledig) ondersteund. Voor een overzicht van ‘supported browsers’ van de leverancier, klik hier.

Is Brightspace ook in het Nederlands beschikbaar?

Brightspace wordt bij Wageningen University & Research gebruikt in het Engels. Je kan ook voor de Nederlandse taal kiezen, maar hiermee wijzig je alleen de Brightspace knoppen en niet de inhoud van de vakinformatie. Handleidingen en instructies zijn alleen in het Engels.

Zijn er handleidingen voor het gebruik van Brightspace?

Handleidingen voor het gebruik van Brightspace vind je via de ‘Brightspace Help for Students’ onder de Help-optie in Brightspace.

Wat is het beleid ten aanzien van "grades" in Brightspace?

Er mogen (deel)cijfers in Brightspace worden vastgelegd, maar de enige formele bron voor eindcijfers is het Student Informatie systeem.

Wat is de Pulse-app?

Voor het gebruik van Brightspace kan je gebruik maken van een door de leverancier beschikbaar gestelde app. De app heet ‘Pulse’ en is te vinden in ‘Google play’ en de ‘App store’. De Pulse app is gratis verkrijgbaar en kan gebruikt worden, maar wordt (nog) niet actief ondersteund door de WUR. Er zijn volgens ons geen onvolkomenheden bekend, maar we hebben de werking nog onvoldoende tot in de details kunnen testen. Brightspace is ‘responsive’ en kan ook benaderd worden middels een browser op een mobile device.

Hoe gaat WUR om met de verwerking van persoonsgegevens binnen Brightspace?

Brightspace voldoet technisch aan de door WUR opgestelde normen en criteria op het gebied van beveiliging. Hoe WUR omgaat met de verwerking van persoonsgegevens binnen Brightspace lees je in de Privacyverklaring.