brightspace

Brightspace vervangt Blackboard

De leeromgeving Blackboard is vervangen door Brightspace.

  • In mei zijn de eerste vakken gebruik gaan maken van Brightspace.
  • Vanaf september volgen er meer waaronder de eerstejaarsvakken.
  • Vanaf oktober 2019, bij de start van periode 2, zullen alle vakken via Brightspace gegeven worden.

In Brightspace vind je alle vakinformatie voor je studie. Via MyPortal linkt het vak waarvoor je bent ingeschreven direct naar de leeromgeving.

Brightspace is geschikt voor laptop, desktop, tablet en mobiel. Het is praktisch, modern en handig in het gebruik. Een nieuwe leeromgeving die persoonlijker is en past bij het flexibele onderwijs model van Wageningen University & Research.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Vraag en antwoord

Van Blackboard naar Brightspace

Je vindt hier antwoord op veelgestelde vragen over Brightspace. Staat jouw vraag er niet bij of heb je ondersteuning nodig, raadpleeg de ‘Brightspace Help for Students’ onder de Help-optie in Brightspace, stuur een e-mail naar de helpdesk van Brightspace of bel naar (+31 317) 486222.

Hoe weet ik of mijn vak in Brightspace of nog in Blackboard staat?

In MyPortal verwijst het vak direct naar de juiste leeromgeving. Wanneer je met je muis over het vak gaat, verschijnt de link en kom je direct in Brightspace of Blackboard terecht.

Werkt Brightspace op alle browsers?

Niet alle browsers worden (volledig) ondersteund. Voor een overzicht van ‘supported browsers’ van de leverancier, klik hier.

Is Brightspace ook in het Nederlands beschikbaar?

Brightspace wordt bij Wageningen University & Research gebruikt in het Engels. Je kan ook voor de Nederlandse taal kiezen, maar hiermee wijzig je alleen de Brightspace knoppen en niet de inhoud van de vakinformatie. Handleidingen en instructies zijn alleen in het Engels.

Zijn er handleidingen voor het gebruik van Brightspace?

Handleidingen voor het gebruik van Brightspace vind je via de ‘Brightspace Help for Students’ onder de Help-optie in Brightspace.

Wat is het beleid ten aanzien van "grades" in Brightspace?

Er mogen (deel)cijfers in Brightspace worden vastgelegd, maar de enige formele bron voor eindcijfers is het Student Informatie systeem.

Wat is de Pulse-app?

Voor het gebruik van Brightspace kan je gebruik maken van een door de leverancier beschikbaar gestelde app. De app heet ‘Pulse’ en is te vinden in ‘Google play’ en de ‘App store’. De Pulse app is gratis verkrijgbaar en kan gebruikt worden, maar wordt (nog) niet actief ondersteund door de WUR. Er zijn volgens ons geen onvolkomenheden bekend, maar we hebben de werking nog onvoldoende tot in de details kunnen testen. Brightspace is ‘responsive’ en kan ook benaderd worden middels een browser op een mobile device.

Hoe gaat WUR om met de verwerking van persoonsgegevens binnen Brightspace?

Brightspace voldoet technisch aan de door WUR opgestelde normen en criteria op het gebied van beveiliging. Hoe WUR omgaat met de verwerking van persoonsgegevens binnen Brightspace lees je in de Privacyverklaring.