Studeren in tijden van Corona

Corona is (nog steeds) een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van ons leven geworden, zowel thuis als in ons onderwijs. Op deze pagina is de laatste informatie te vinden over COVID-19 en onderwijs voor huidige studenten.

Alles wat je moet weten over informatie voor studenten over COVID-19:

Meest actuele onderwerpen:

• Nieuw academisch jaar 2021/2022
  • Periode 6 | Academisch jaar 2020/2021
  • Faciliteiten
  • Afstuderen
  • Ondersteuning, studentbegeleiding

Nieuw academisch jaar 2021/2022

logo online vs campus v2.jpg

Laatste update: 20/05/2021

Het ministerie van Onderwijs heeft voor universiteiten het draaiboek gepubliceerd voor de start van het academisch jaar 2021 - 2022. Omdat de verwachting is dat het merendeel van de mensen eind augustus gevaccineerd zal zijn, is de enige restrictie een beperkte groepsgrootte per ruimte met een maximum van 75 personen.

Bij de start van het nieuw academisch jaar verwelkomen wij alle studenten terug op de campus. We zullen onze campus optimaal benutten met de nadruk op kleinschalig en interactief onderwijs. Dit betekent dat er geen online alternatieven worden aangeboden voor lessen of practica. Alle examens in het komende academisch jaar vinden plaats op de campus. Het is daarom belangrijk dat je elke weekdag op de campus kunt zijn. Zoek je om die reden een kamer, bekijk dan hier de mogelijkheden.

Wij vertrouwen op de Nederlandse overheid voor begeleiding in de Covid-19 maatregelen. Jouw veiligheid is onze prioriteit en om ons te helpen jou veilig te houden, vragen we jou om twee acties:

• Controleer deze pagina regelmatig voor updates
  • Volg de veiligheidsmaatregelen op de campus

Heb je aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op; wij helpen je graag verder.

Periode 6 | Academisch jaar 2020/2021

logo campus crop.jpg

Laatste update: 20/05/2021

Examens op campus in periode 6

Vanaf periode 6 geldt, dat als je niet in staat bent om een examen te maken dat gepland is op de campus, je je moet inschrijven voor een online versie van het examen. Dit betekent dat online examens niet standaard voor alle studenten toegankelijk zullen zijn. Ben je niet in staat om je examen op de campus af te leggen vanwege corona gerelateerde klachten of quarantaine? Neem dan contact op met je cursusco√∂rdinator.

Studievertraging bachelor tot master

Heb je te maken met studievertraging? Meer informatie vind je op de pagina Bachelor-voor-master regeling.

logo WUR crop.jpg

In het nieuwe studiejaar, mogelijk vanaf periode 1, zullen tentamens op de campus worden afgenomen op devices van studenten. Het is daarom belangrijk dat je een laptop hebt die voldoet aan de WUR-eisen. Meer informatie vind je hier: laptop, software & service.

Afstuderen

logo housing crop.jpg

De uitreikingen van de BSc en MSc diploma’s zullen nog tot eind 2021 online plaatsvinden. Het wordt een levendig online programma in kleine groepen en er is interactie met de afgestudeerden. Studenten die afstuderen zijn benaderd door het team afstuderen van het Student Service Centre (SSC). Vanaf 2022 zal de uitreiking waarschijnlijk hybride plaatsvinden.

Ondersteuning / Studentenbegeleiding

logo_vraagteken.jpg

Wij willen alle studenten ondersteuning bieden bij hun problemen. Een aanpak op maat helpt bij het scala aan vragen, daarom bieden wij onze studenten dit stappenplan aan: Studentenbegeleiding.

Archief: eerder geplaatste informatie over COVID-19