Doorstromen naar Wageningen

Vanuit je bacheloropleiding is het op verschillende manieren mogelijk om naar een masteropleiding door te stromen. Op deze pagina vind je meer informatie over toelatingseisen, doorstroommogelijkheden en informatie over een studie in Wageningen na je Bachelor.

Doorstromen met een WO-bachelor

Doorstromen met een HBO-Bachelor

Niet alle hbo-instellingen, universiteiten en University Colleges zijn in dit overzicht opgenomen, ook vanuit andere instellingen zijn er doorstroommogelijkheden. Mocht jouw instelling of de masteropleiding van je voorkeur er niet tussen staan, dan kun je contact opnemen met de studieadviseur om naar je mogelijkheden te informeren. Bezoek de opleidingswebsites voor de contactgegevens. Kijk ook eens op de website doorstroommatrix.nl.

Toelating

Om toegelaten te worden voor een MSc opleiding, moet je ten eerste aan de algemene toelatingseisen voldoen. Verder heeft elke MSc opleiding specifieke toelatingseisen, deze vind je op de opleidingswebsites. Het volgen van een minor kan de mogelijkheid tot toelating vergroten, of het schakelprogramma verkorten.