Mijn aankomst in Parijs

De eerste week in Parijs zit er alweer een paar dagen op.

De reis naar parijs toe was heel snel en gemakkelijk dankzij de TGV. Drie uur nadat ik vertrok uit Nederland stond ik al op het centrale treinstation Gare du Nord. Vanaf daar moest ik mijn kamer die in de buurt is van de Arc de Triomphe bereiken. De metro is geweldig maar de stations hebben wel veel trappen en met een koffer die je bijna niet kan tillen werd dit nog lastig.. Gelukkig bleken de fransen er behulpzaam te zijn en hielpen ze mij met het tillen van mijn koffer.

De volgende dag moest ik een Franse taaltest maken (80 vragen!) om mijn taalniveau vast te kunnen stellen  zodat ik in de juiste Franse taalklas werd ingedeeld. De dagen erna vlogen om, er waren zoveel dingen om te regelen: een Franse bankrekening, huursubsidie, een metropas, een Frans telefoonnummer, etc.. En natuurlijk genieten van het feit dat ik in Parijs rondliep.

Elke middag kreeg ik bovendien vier uur lang Franse les in een klein groepje met andere internationale studenten (Korea, Ierland, Duitsland, Canada etc.) waarbij er geen woord Engels gesproken mocht worden. Erg leerzaam, maar ook erg lastig en best vermoeiend. Voor of na de taaltraining ging ik het centrum van Parijs in met mensen die ik ontmoet had. Op donderdagavond bijvoorbeeld, was er een borrel voor internationale studenten waarbij we met ze allen wat gingen drinken onder de gezellige lampjes van de Eiffeltoren. Voor de echte feestbeesten was er daarna een internationaal feestje. Zaterdag avond was er weer een borrel bij de Eiffeltoren die vervolgens door ging op een party boot in de Seine. Al met al was mijn eerste week dus dik geslaagd!