Jarig!

Hola a Todas!

Ik ben nog maar een week in Peru maar ik heb het gevoel dat ik hier al langer ben. Ik realiseer me dat ik dit jaar alle mogelijke feestdagen in een jaar de meest exotische plaatsen vier. Mijn doel is om de feesten zo veel mogelijk op de manier te vieren zoals gebruikelijk is in het land. Zo ook mijn verjaardag.

Afgelopen zaterdag heb ik mijn verjaardag gevierd in Peru op een Zuid-Amerikaanse manier. Samen met mijn vriendinnen van de taalschool hebben we een piñata geregeld. De meeste mensen zullen nu denken aan een vrolijk gekleurd dier uit Mexico, maar het blijkt dat de piñata voorkomt in heel Zuid-Amerika in allerlei verschillende varianten. Ik kreeg een gigantische “cerveza” gevuld met snoepgoed, welke ik de hele dag door Lima heb gesjouwd. Dit heeft nog wat gevolgen gehad maar dat later.

Ergens in een park dichtbij de oceaan hebben we de piñata opgehangen en ben ik hem te lijve gegaan, na rond gedraaid te zijn, bewapend met een flesje water en een blinddoek voor mijn ogen. Na een paar rake klappen kwam het snoepgoed uit de lucht gevallen en was ik zo blij als een 4 jarige niña. Alle mensen die ons passeerden hadden net zo veel plezier als wij hadden, blijkbaar was het een vreemd gezicht om een blank meisje met een flesje water op een giga fles cerveza in te zien slaan.

Na een salsa-dans-sessie met oude Peruaanse mannetjes in het park, liepen we door Miraflores, een wijk van Lima, op zoek naar een restaurant. Gewapend met mijn fles cerveza vol met snoepgoed trokken we nogal wat aandacht van de “locals”. Wat begon met onschuldige kindjes die hun hand ophielden resulteerde al snel in groepjes van volwassenen die als kinderen kwamen bedelen voor “dulces”.

De dag hebben we afgesloten met gratis rondjes Pisco Sour (groene sterke drank) in het restaurant dankzij mijn gigantische cerveza en de onophoudelijke vloed aan snoepgoed.