Aftellen!

Alle verslagen zijn ingeleverd, lab en tasting examens zijn achter de rug en ons business plan is gepresenteerd. Wat nog rest zijn zes examens, waarvan drie voor de kerstvakantie en drie erna. Komende week zal er dus niet veel beleefd worden in Dublin en duik ik net als iedereen in Wageningen ook de boeken in. Afgelopen weken waren echter druk genoeg, dus het wordt weer eens tijd om jullie in te lichten.

Killarney, Kerry & Cork

Het laatste weekend van november ben ik met ESN naar Killarney, Kerry en Cork geweest. Het concept was hetzelfde als de trip naar Galway. Een bus volgeladen met internationale studenten vertrok op vrijdagochtend in zuidelijke richting van Ierland. Voor de eerste dag stond het stadje Killarney op de planning, waar we verwelkomd werden met een enorme kerstparade. Zaterdagochtend zijn we met de bus langs een deel van de ‘Ring of Kerry’ gereden. De Ring of Kerry is een 179 km lange route langs de Zuid-West kust van Ierland en heeft prachtige uitzichtpunten. De toeristische route lijkt op de meeste plekken meer op een fietspad dan een autoweg, dus enige ervaring van de buschauffeur was niet overbodig. ’s Avonds kwamen we aan in Cork, dat met slechts 119.000 inwoners, na Dublin de grootste stad van Ierland is. Een mooie avond, uiteraard met live muziek, sloot het weekend goed af.

Ben Howard

Vorig weekend bracht mijn broer nogmaals een bezoek aan Dublin. Omdat ik bijna jarig ben, kreeg ik alvast een vervroegd verjaardagscadeau. Tickets voor een concert van Ben Howard, niet gek dacht ik zo. Een prachtig concert in het Olympia Theatre midden in het centrum van Dublin, een heel goede toevoeging aan mijn Ireland Experience!

Dubliners be like

Over mijn Ireland Experience gesproken. Voor mijn vertrek naar Dublin kwam het ter spraken dat het uitgaansleven in Ierland nogal verschilt met dat van Wageningen. Al snel waren we ervan overtuigd dat mijn Ireland Experience niet compleet zou zijn zonder een avond volledig in Ierse stijl te gaan. Je kan er namelijk niet omheen dat de make-up en kleding die gedragen wordt door de locale bevolking soms wat UK/Geordie aandoet. Tien lagen foundation verder, nep wimpers, getoupeerde haren en gehuld in een croptop gingen we op pad. Tja wat moet ik zeggen, het was een belevenis, maar laten we het wel bij deze ene keer houden alsjeblieft. Het gevoel van vastgeplakte wimpers is niet echt aan te raden. 

Holidays

The countdown is on, het aftellen is begonnen. Nog maar een week te gaan en dan vlieg ik terug naar Nederland om heel veel lieve vrienden en familie weer te zien, mijn verjaardag te vieren en natuurlijk aan te schuiven bij het kerstdiner. Oud & Nieuw wordt echter op Schotse bodem gevierd. Op dinsdag 30 december stap ik weer in het vliegtuig om Edinburg’s Hogmanay te gaan beleven. Het is een van ‘s werelds grootse festivals om het nieuwe jaar in te wijden, dus dat belooft wat voor 2015. Vervolgens vlieg ik nog even door naar Dublin voor mijn laatste drie examens die op me wachten. Gelukkig duurt het nog even, heb ik nog even om te leren en nog belangrijker, hoef ik nog even niet aan het afscheid van Dublin te denken.