Familie

Ik kan het bijna niet geloven, maar volgens mijn agenda vlieg ik vandaag exact over een maand terug naar Nederland. Omdat er nog zoveel leuke dingen op de planning staan, zullen de komende weken echt voorbij gaan vliegen. Het schrijven van deze blog schiet er daarom helaas ook weleens bij in moet ik bekennen. Komend weekend zetten Jessica & Bregje, twee vriendinnetjes uit Wageningen, eindelijk voet op Ierse bodem. Het kan natuurlijk niet anders dan dat ik daar heel veel zin in heb! Het weekend daarop ga ik met ESN naar Cork. Daarna komt mijn broer Chris over en gaan we samen naar een concert van Ben Howard (een heel goed verjaardagscadeautje kan ik wel zeggen!). En tenslotte zal ik er toch echt aan moeten gaan geloven om de studieboeken in te duiken, want de week voor Kerstmis zijn de tentamens gepland. Nog meer dan genoeg te doen dus voor die tijd. Ik ga zeker genieten van mijn laatste maand in Ierland.

Afgelopen paar weken stonden volledig in het teken van familie. Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf zouden vier neven en nichten en mijn beide broers het laatste weekend van oktober overkomen. Van te voren kon er natuurlijk al voorspeld worden dat dit een grote, maar altijd gezellige, chaos zou worden. En dat was het! Een woonkamer die vol lag met luchtbedden, bezaaid met de pepernoten die meegebracht waren vanuit Nederland, zakken chips, blikken bier; het leek alsof een heel weeshuis was neergestreken. De nummers ‘Cockles and Mussels’, ‘Whiskey in the Jar’ en ‘I’m gonna be (500 miles)’ konden aan het eind van het weekend wel gedroomd worden, het repertoire in de Ierse pubs is namelijk niet zo heel groot. Het absolute hoogtepunt was toch wel All Saints’ Eve. Geen van ons allen had ooit Halloween gevierd en zeker niet zoals het er hier aan toe gaat. De hele stad was ingepakt met spinnenwebben, bloedspetters zaten op de muren en Temple Bar was overladen met zombies, heksen en andere meest gekke en griezelige creaties die je je maar kunt bedenken. Natuurlijk konden wij niet achterblijven en hebben volledig met schmink en outfit een prachtige nacht beleefd. Na een heerlijk ontbijtje bij de ‘Queen of Tarts’, stapten ze op zondagochtend het vliegtuig weer in terug naar Nederland. Enige revalidatie was wel nodig, maar wat was dit weer een mooi weekend!

Afgelopen weekend heb ik nog meer familiebezoek gehad. Op donderdag 13 november stonden mijn ouders namelijk op de stoep. Na zo’n lange tijd ze alleen via Skype gezien te hebben, is dat toch wel heel erg leuk. Eindelijk kun je ze echt laten zien hoe je huis, universiteit en inmiddels ‘jouw’ stad eruit ziet. Donderdagavond ging alle kerstverlichting in de stad tegelijkertijd aan. Een evenement waar heel Dublin voor uitliep. Met Christmas carols, kerstmarkten en winkels die overladen zijn met kerstcadeaus, maakt Dublin zich klaar voor de feestdagen. Vrijdagmiddag hebben we een bezoek gebracht aan Howth. Ondanks dat we eigenlijk iets te laat waren vertrokken, ik dacht dat de wandeltocht iets korter zou duren en we niet hadden verwacht dat het al zo vroeg donker zou worden, was het uitzicht zeker zo mooi als de vorige keer dat ik dit plaatsje aan de kust een bezoek bracht. De schemering maakte de miljoenen lampjes van de stad, die vanaf de top van de berg te zien waren, eigenlijk alleen nog maar mooier. Natuurlijk moesten de beste ‘Fish & Chips’ van Ierland hier ook geproefd worden. Onze beoordeling: “Lekker, maar een portie oer-Hollandse kibbeling is zeker zo goed”. Zaterdag hebben we de toerist uitgehangen. Met eerst een rondleiding door Trinity College, vervolgens de Chester Beatty Library en Christ Church Cathedral en afsluitend een diner in de hoogst gelegen pub van Ierland: Johnnie Fox’s. Omdat mijn ouders dit nog niet genoeg vonden, moest er zondag uiteraard nog meer gezien worden. Saint Patrick’s Cathedral, the National Gallery en the National Museum of History kunnen ze dus allemaal van hun lijstje afstrepen. Het weekend was voorbij voor ik het door had. Naast zoveel cultuur moesten mijn ouders toch ook wel bekennen dat het aardig wat jaartjes geleden was dat ze zoveel pubs in een weekend hebben gezien. Maar de Guinness en Irish Coffee hadden ze in ieder geval goed gesmaakt. Maandagmorgen begon mijn collegeweek weer, dus was het over met het vakantiegevoel. Nog een laatste gezamenlijke lunch en toen werd het toch echt ook weer tijd om afscheid te nemen. Mijn ouders vlogen weer terug naar Nederland en mijn leventje in Dublin ging weer door. Wederom een prachtig weekend met heerlijk eten en goed gezelschap.